חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

בייגל צבעוני ללא גלוטן

החומרים:

חומרים לתערובת קמח ללא גלוטן:

35 גרם גרגירי חומוס יבש

300 גרם אורז מלא יבש

110 גרם קמח תפוח אדמה

130 גרם קמח טפיוקה

30 גרם כוס קורנפלור

25 גרם קסנטן גאם

החומרים לבצק בייגל:

שמן לשימון

250 גרם תערובת קמח ללא גלוטן (מתכון לעיל)

1 כפית מלח

½ 1 כפות סוכר

¼ כפית קינמון

¼ 2 כפיות שמרים יבשים

30 גרם חמאה מומסת

1 ביצה בטמפרטורת החדר

2 חלבונים בטמפרטורת החדר

120 גרם מים בטמפרטורת החדר (או מיץ ירק או פרי מסוננים)

ובנוסף:

4 ליטר מים

2 כפות סוכר

1 חלבון

1 כף מים

20 גרם תערובת גרעינים (גרעיני חמנייה, שומשום, פשתן, קצח וכדומה)

אופן ההכנה לתערובת קמח ללא גלוטן:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס גרגירי חומוס ואורז מלא וטוחנים 1 דקה/ מהירות 10.
  2. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים 10 שניות/ מהירות 10.
  3. שומרים את תערובת הקמח בכלי אטום עד לשימוש.

אופן הכנת הבייגל:

  1. מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה, משמנים ומניחים בצד.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס תערובת קמח ללא גלוטן, מלח, סוכר, קינמון ושמרים ומערבבים 10 שניות/ מהירות 4.
  3. מוסיפים את יתר חומרי בצק הבייגל ומערבבים 1 דקה/ מהירות 4.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים לארבעה חלקים במשקל 140 גרם כל אחד ומכדררים בעדינות לכדורים.
  5. כשכדורי הבצק מונחים עדיין על משטח העבודה, יוצרים בעזרת האצבע חור במרכז כל כדור ומרחיבים לחור בקוטר 3 ס”מ עד לקבלת צורת בייגל.
  6. מניחים את הבייגל’ס על נייר האפייה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד שהבצק מגדיל ב-20% את נפחו.
  7. מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות .
  8. מרתיחים בסיר 4 ליטר מים עם 2 כפות סוכר.
  9. מכניסים בכל פעם 2 בייגל’ס לסיר ומבשלים למשך דקה. לאחר 30 שניות הופכים את הבייגל’ס בתוך המים.
  10. מעבירים את הבייגל’ס בעזרת כף רחבה מחוררת למגש האפייה.
  11. מערבבים בקערה קטנה חלבון עם כף מים, מברישים את הבייגל’ס בבלילה, מפזרים מעל תערובת גרעינים ומכניסים את המגש לאפייה בתנור למשך 15-17 דקות.
  12. מוציאים את הבייגל מהתנור, מצננים לטמפרטורת חדר ומגישים.

FEINTIP

לקבלת בייגל צבעוני ניתן להחליף את המים בכמות זהה של מיץ טבעי של סלק, פטל, גזר, עשב חיטה, חליטות ירוקות ועוד.

מתכונים נוספים