בנופי פאי

כמות: 10 כוסות אישיות

מרכיבים

החומרים לתחתית:

250 גרם עוגיות לוטוס
50 גרם שבבי קוקוס
125 גרם חמאה מומסת

החומרים למלית:
1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז
2 כפות ליקר בננה
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
70 גרם סוכר חום כהה

חומרים לציפוי:

500 גרם שמנת מתוקה קרה
3 בננות חתוכות לטבעות
4 כפות שוקולד קצוץ

אופן ההכנה לתחתית:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את העוגיות והקוקוס וטוחנים 3 שניות/ מהירות 8.
  2. מוסיפים את החמאה ומערבבים 5 שניות/ מהירות 4 עד לקבלת תערובת פירורית.
  3. מניחים שכבה של סנטימטר מהבצק הפירורי בתחתית הכוסות ומהדקים.
  4. מאחסנים את הכוסות במקפיא למשך חצי שעה לפחות.

אופן הכנה למלית:

  1. מניחים את מטרפת התרמומיקס במקומה מעל ללהב, מכניסים את כל חומרי המלית ומבשלים 12 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4.
  2. יוצקים את בלילת המלית על התחתית המוכנה בכוסות ומעבירים למקרר לשעה אחת לפחות.

לציפוי:

  1. מקציפים את השמנת המתוקה 2.5 דקות/ מהירות 3.5 עד לקבלת קצפת יציבה
  2. מפזרים את טבעות הבננה על גבי שכבת המלית, מכסים בקצפת, מפזרים שוקולד מעל ומגישים.

FEINTIP

אפשר כמובן להכין את הבנופי כעוגה במקום בכוסות, לשם כך השתמשו בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.