בצק לפיצה

כמות: 4 פיצות

מרכיבים

החומרים:

220 גרם מים בטמפרטורת חדר

1 כפית סוכר

20 גרם שמרים טריים (או 7 גרם שמרים יבשים)

30 גרם שמן זית, ועוד מעט לשימון

400 גרם קמח (מומלץ קמח לפיצה)

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. משמנים קלות קערה גדולה במעט שמן זית ומניחים בצד.
  2. מעבירים לקערת התרמומיקס מים, סוכר ושמרים ומערבבים 20 שניות/ מהירות 2.
  3. מוסיפים לקערת התרמומיקס שמן זית, קמח ומלח ולשים 2 דקות / פונקציית לישה / סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
  4. מוציאים את הבצק מקערת התרמומיקס, מעצבים לכדור ומעבירים לקערה המשומנת. מכסים את הקערה במגבת מטבח נקייה או יריעת ניילון נצמד, מתפיחים כשעה בצד ומשתמשים לפי הצורך.

FEINTIP

מומלץ לשמן קלות את יריעת הניילון הנצמד על מנת שלא תדבק לבצק.

את רידוד הבצק מומלץ לעשות בעזרת האצבעות על מנת לשמור את האוויר שבבצק לקבלת פיצה אוורירית.

לאחר הרידוד, פזרו מעל הפיצה רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה מגוררת ותוספות לפי טעמכם ואפו בחום גבוה בתנור.