אופן ההכנה
1. יוצקים לתבנית אפייה בעלת שוליים מעט מים רותחים, מניחים אותה
בשליש התחתון של התנור ומחממים את התנור ל- 60°C .
2. מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה ושומרים בצד.
3. מכניסים לקערת התרמומיקס 270 גרם מים, שמרים וסוכר ומחממים
2 דקות/ 37°C /מהירות 2.
4. מוסיפים קמח, שמן זית ומלח ולשים 2 דקות/ .
5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים את הבצק בעזרת המרית
ל 7- חתיכות שוות בגודלן.
6. מעצבים את החתיכות לכדורים, מניחים כדור אחד על נייר האפייה
במרכז מגש האפייה ומסדרים סביבו את יתר 6 כדורי הבצק. מברישים
את כדורי הבצק במים ומעטרים בשומשום ופרג.
7. מכניסים את המגש לתנור ומתפיחים 20 דקות ( 60°C ). לאחר מכן,
מגבירים את חום התנור ל- 200°C ואופים 20 דקות.
8. מוציאים מהתנור את התבנית עם המים. משאירים בתנור את מגש
האפייה למשך 5 דקות נוספות.
9. מוציאים את מגש האפייה מהתנור, מצננים ומגישים.