בקלאווה

כמות: 20 יחידות

מרכיבים

החומרים:

החומרים לבקלאווה:

350 גרם פיסטוקים קלופים, לא מומלחים או 350 גרם אגוזי מלך, קלופים

80 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

50 גרם שמן חמניות

100 גרם סוכר

4 כפות מי פריחת הדרים

10 דפי בצק פילו

החומרים לסירופ:

200 גרם סוכר

100 גרם מים

1 כף קינמון טחון (לבחירה)

1 כפית מי פריחת הדרים

1 כפית מיץ לימון טרי

אופן הכנת הבקלאווה”

  1. מחממים תנור ל-160°C.
  2. שמים 50 גרם פיסטוק בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 6.5, מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  3. שמים 70 גרם חמאה ושמן חמניות בקערת הערבוב וממיסים 5 דקות/C°70/מהירות בחישה עדינה . מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  4. שמים 300 גרם פיסטוק וסוכר בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 6
  5. מוסיפים את יתר 10 גרם החמאה ומי פריחת הדרים ומחממים 3 דקות/ C°70/מהירות בחישה עדינה  . מעבירים לקערה ושומרים בצד. מנקים ומייבשים היטב את קערת הערבוב.
  6. משמנים במברשת אפייה תבנית אפייה (4-6ס”מ/22 ס”מ/30 ס”מ) בתערובת החמאה והשמן. חוצים את בצק הפילו לאורכו כך שיתקבלו 20 דפים קטנים. מניחים דף אחד של בצק פילו על בסיס תבנית האפייה, מברישים בתערובת החמאה והשמן. חוזרים על הפעולה עד לקבלת 6 שכבות. מניחים על ערימת דפי הפילו שכבה מ-3/4 תערובת הפיסטוק והסוכר ומהדקים בעדינות בעזרת מרית. מרכיבים מעל שכבה נוספת של 6 דפי בצק פילו, מברישים כל אחד מהם בתערובת החמאה והשמן. מכסים ביתר תערובת הפיסטוק והסוכר. מרכיבים מעל שכבה נוספת של 8 דפי בצק פילו, מברישים על אחד מהם בתערובת החמאה והשמן. מנקבים את פני הבקלאווה בקיסם וחורצים בעזרת סכין משוננת צורת מעוינים על פני הבקלאווה. אופים 30 דקות (C°160) ובינתיים מכינים את הסירופ. 

אופן  הכנת הסירופ

  1. שמים סוכר, מים, קינמון, מי פריחת הדרים ומיץ לימון בקערת הערבוב ומבשלים 10 דקות/C°115/מהירות 2  מעבירים לקערה חסינת חום ומצננים לטמפרטורת חדר.

 סיום

  1. כשצבע הבקלאווה הופך זהוב, מוציאים מהתנור, יוצקים מעל את הסירופ, מוודאים שהוא נספג בחריצים ומעטרים בפיסטוקים קצוצים. מצננים לחלוטין לפני החיתוך וההגשה.

FEINTIP