גלידת שקדים ושוקולד צ’יפס

גלידת שקדים ושוקולד צ’יפס

כמות: 800-900 גרם

מרכיבים

300 מ”ל חלב
100 גרם אבקת סוכר
4 חלמונים
300 מ”ל שמנת 15%
150 גרם שוקולד צ’יפס
150 גרם שקדים מולבנים

אופן הכנה:

  1. מוזגים לסיר חלב ומחממים מעל להבה בינונית עד לסף רתיחה.
  2. מעבירים סוכר וחלמונים לקערה וטורפים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  3. יוצקים בזרם איטי תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה את החלב החם אל תערובת החלמונים.
  4. מעבירים את הבלילה לסיר ומחממים מעל להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה עד לקבלת קרם סמיך וחלק. נזהרים שלא להגיע לרתיחה על מנת הבלילה לא תיקרש.
  5. מסירים את הסיר מהכיריים ומניחים בצד לצינון מוחלט.
  6. מפזרים שקדים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם לטמפרטורה של 150 מעלות למשך 10-15 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור, מצננים וקוצצים את השקדים.
  7. מוסיפים את השקדים הקצוצים והשוקולד צ’יפס לתוך לבלילה. חשוב שבשלב היא תהיה קרה.
  8. מעבירים את הבלילה למכונת Nemox ומפעילים עד לקבלת גלידה.

FEINTIP