חומוס אסלי משגע

חומוס אסלי משגע

כמות: 1 ק"ג ממרח

מרכיבים

החומרים:

250 גרם גרגירי חומוס יבשים מושרים במים ל-24 שעות במקרר (500 גרם חומוס לאחר השרייה)

½ 1 ליטר + ½ ליטר מים (מומלץ להשתמש במים מסוננים דלים במינרלים)

¼ כפית אבקת אפייה

170 מ"ל (3/4 כוס) מי בישול החומוס

200 גרם טחינה גולמית

½ 1 כפיות מלח

1 כפית מיץ לימון טרי

¼ כפית כמון (לבחירה)

¼ כפית פלפל קיין (לבחירה)

אופן ההכנה:

  1. מסננים את גרגירי החומוס המושרים ושוטפים אותם היטב תחת מים זורמים.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס גרגירי החומוס, ½ 1 ליטר מים ואבקת אפייה ומבשלים 13 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  3. מסירים את מכסה התרמומיקס ומכפים את הקצף שנוצר בזמן הבישול.
  4. סוגרים את המכסה, מניחים את כלי הורומה במקומו על מכסה התרמומיקס ללא מכסה הורומה השקוף וממשיכים לבשל 20 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  5. מסירים שוב את מכסה התרמומיקס ומכפים את הקצף שנוצר בזמן הבישול.
  6. מוסיפים ½ ליטר מים, סוגרים את המכסה, מניחים את כלי הורומה במקומו ללא מכסה הורומה השקוף ומבשלים 30 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  7. מסננים את גרגירי החומוס ושומרים 170-300 מ”ל ממי הבישול.
  8. שומרים בצד 100 גרם גרגירי חומוס מבושלים לעיטור המנה.
  9. מחזירים לקערת התרמומיקס את שאר גרגירי החומוס המסוננים יחד עם 170 גרם ממי הבישול וטוחנים 1 דקה/ מהירות 10.
  10. מעבירים את החומוס הטחון לכלי שטוח ומעבירים למקפיא למשך 20 דקות על מנת להצניח את טמפרטורת החומוס במהירות.
  11. מחזירים את החומוס הטחון לקערת התרמומיקס, מוסיפים טחינה, מלח, מיץ לימון ותבלינים וטוחנים 2 דקות/ מהירות 10. תוך כדי העבודה נעזרים במרית התרמומיקס על מנת לדחוף את החומוס לכיוון הלהבים. אם החומוס סמיך לטעמכם מוסיפים מעט ממי הבישול וטוחנים שוב עד לקבלת המרקם הרצוי.
  12. מחלקים את החומוס לצלחות הגשה, מפזרים מעל את גרגירי החומוס המבושלים, מזלפים מעל שמן זית ומגישים מיד. החומוס במיטבו כשהוא טרי, אך ניתן לשמור במקרר כשלושה ימים.

FEINTIP

  • השריית גרגירי החומוס במקרר מאפשרת חיי מדף ארוכים יותר לממרח החומוס המוכן.
  • קירור החומוס במקפיא לפני הטחינה השנייה יפיק ממרח חומוס חלק ובהיר.
  • גרגירי חומוס מיצרי הם הטובים ביותר להכנת חומוס.להכנת מסבחה:
    מוסיפים לממרח החומוס את גרגירי החומוס השלמים המבושלים ועוד 50 גרם טחינה גולמית וטוחנים מצב טורבו/ 0.5 שניה / סיבוב אחד של כפתור ההפעלה לקבלת ממרח גס משובץ בגרגירים.