חלה

כמות: חלה אחת גדולה או שתיים קטנות

מרכיבים

החומרים לבצק:

560 גרם (4 כוסות) קמח

5 גרם (1 כפית) מלח

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים

180 גרם (¾ כוס) חלב קר

2 ביצים

50 גרם (2 כפות) דבש

70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

40 גרם (3 כפות) סוכר

החומרים לזיגוג החלה:

1 חלמון

1 כף חלב

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הבצק ולשים 8 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים את חלקי הבצק לרצועות וקולעים לחלה.
  3. מעבירים את החלה למגש אפייה מרופד בנייר אפייה, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעתיים או עד שהחלה מכפילה את נפחה.
  4. מחממים את התנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  5. טורפים את החלמון עם החלב, מסירים את השקית מעל לחלה ומברישים את החלה בתערובת הזיגוג מכל צדדיה. מעבירים את התבנית לתנור ואופים במשך 20-25 דקות או עד שהחלה הופכת שחומה – זהובה ומשמיעה צליל חלול כאשר נוקשים בתחתיתה.
  6. מוציאים את החלה מהתנור, מניחים על רשת ומצננים. פורסים ומגישים.

FEINTIP

לפני האפייה פזרו על הזיגוג שומשום, פרג או כל שילוב של תערובת גרעינים אהובה עליכם.