חמאת בוטנים

כמות: 200 גרם

מרכיבים

החומרים:

180 גרם בוטנים קלויים וקלופים
חצי כפית מלח
1 כף שמן בוטנים או שמן ניטרלי אחר
1 כף דבש (אופציונלי)

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את הבוטנים לקערת התרמומיקס וטוחנים 5 שניות/ מהירות 10. מסירים בעזרת המרית מדפנות התרמומיקס את הבוטנים לכיוון הלהב וטוחנים שוב 5 שניות/ מהירות 10.
  2. מסירים בעזרת המרית מדפנות התרמומיקס את הבוטנים לכיוון הלהב וטוחנים שוב 30 שניות/ מהירות 8.
  3. מסירים בעזרת המרית מדפנות התרמומיקס את הבוטנים לכיוון הלהב וטוחנים שוב 2 דקות/ מהירות 5.
  4. בשלב זה צריכה להתקבל חמאת בוטנים. במידה והתערובת נראית כמו בוטנים קצוצים מוסיפים את השמן וטוחנים 2 דקות/ מהירות 5.
  5. מוסיפים את הדבש וטוחנים 20 שניות/ מהירות 4.
  6. שומרים את חמאת הבוטנים בצנצנת אטומה במקרר.

FEINTIP

על מנת להקל על מלאכת הקלייה, אפשר להשתמש בבוטנים קלויים במלח. במקרה זה מסירים את הקליפה העדינה של הבוטנים ומכינים את המתכון ללא המלח.