חרוסת

כמות: 750 גרם

מרכיבים

החומרים:

100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך

250 גרם (2 תפוחים) תפוחים קלופים ומגולענים חתוכים לרבעים

250 גרם (12-16 תמרים) תמרים מגולענים

200 גרם (1 כוס) יין אדום מתוק

קורט קינמון טחון

10 גרם (1 כף) מיץ לימון

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את האגוזים וקוצצים מצב מכסה סגור/ 2 לחיצות קצרות על כפתור הטורבו. מניחים בקערה בצד עד לשימוש.
  2. מכניסים לקערה את התפוחים, מיץ הלימון וקוצצים 8 שניות/ מהירות 4. מניחים בקערה בצד עד לשימוש.
  3. מכניסים לקערה את התמרים וקוצצים 5 שניות/ מהירות 6.
  4. מוסיפים לקערה את היין, התפוחים הקצוצים ומבשלים 10 דקות/ טמפרטורה  90 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  5. מוסיפים את הקינמון ומערבבים 20 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  6. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים 5 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 3.מצננים ומגישים.

FEINTIP

תוספות וגיוונים: הוסיפו לחרוסת חמאת בוטנים, הל, קשיו, אגוזי ברזיל, חמוציות, פקאן מסוכר, תירוש, קוקוס, שקדים טחונים, ג’ינג’ר, צ’ילי ואגוז מוסקט וליצור שילובים מעניינים.
את החרוסת ניתן להגיש בקערה גדולה, לגלגל לכדורים או להכין נקניק, לפרוס ולהגיש.