טארט טאטן

מרכיבים

המרכיבים לבצק:
210 גרם (כוס וחצי) קמח
20 גרם (2 כפות) סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 ביצה

המרכיבים לקרמל:
200 גרם (1 כוס) סוכר
קורט מלח
50 גרם חמאה

המרכיבים לתפוחים:
8 תפוחים מזן גראני סמית’
מיץ מלימון שלם
1 כפית תמצית וניל
2 כפות ליקר קלבדוס

אופן ההכנה:

  1. מעבירים לקערת תרמומיקס קמח, סוכר, חמאה, וניל ומלח ומעבדים 10 שניות / מהירות 6 לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד 6 שניות / מהירות 6 עד שנוצרים גושי בצק גדולים יחסית. מאחדים על משטח עבודה את גושי הבצק בידיים, משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים כשעה במקרר. לאחר שהבצק התקרר, מרדדים לעובי של כחצי ס”מ, וקורצים עיגול בקוטר 30 ס”מ לערך (אפשר בעזרת צלחת בקוטר המתאים). דוקרים את עיגול הבצק בעזרת מזלג ושומרים במקרר כחצי שעה עד השימוש.
  2. שמים במחבת סוכר ומלח בשכבה אחידה ומבשלים לקרמל בהיר. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת לחלוטין ונמסה לתוך הקרמל. מבשלים עד שהקרמל מקבל צבע ענברי ומכבים את האש.
    מצננים את הקרמל 10-15 דקות בטמפרטורת החדר. בינתיים מכינים את התפוחים.
  3. קולפים את התפוחים ומסירים את הליבה. חותכים את התפוחים לרבעים ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים לקערה מיץ לימון, וניל וקלבדוס ומערבבים היטב בעזרת הידיים עד שכל התפוחים מצופים בתערובת.
  4. מחממים תנור לטמפרטורה של 185 מעלות.
  5. מסדרים את רבעי התפוחים במחבת על הקרמל שהתקשה מעט בצורת מניפה צפופה. מעל התפוחים מניחים בעדינות את עיגול הבצק המרודד, ודוחפים את הקצוות לתוך שולי המחבת. אופים את הטארט במשך 25-30 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה וסכין המוחדרת לתוך התפוחים דרך השוליים מראה כי הם רכים.
  6. מצננים את הטארט 2-3 דקות בטמפרטורת החדר, ולאחר מכן הופכים בזהירות ובנחישות על צלחת הגשה. מגישים עם גלידת וניל או מעט קרם פרש.

FEINTIP

אפשר להכין את הטארט עם פירות אחרים כמו אגסים, אפרסקים, נקטרינות או חבושים.
חשוב לא לותר על המלח בקרמל, משום שהוא מאזן את המתיקות.