אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט הביצה, ומעבדים 20 שניות/ מהירות 5 עד להיווצרות פירורי בצק.
- מוסיפים את הביצה ומעבדים 15 שניות/ מהירות 5 עד לקבלת בצק. מעבדים 10 שניות/ נגד הלהב/ מהירות 2 על מנת לנתק את הבצק מהלהב.
- מוציאים מקערת התרמומיקס את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה לפחות לחצי שעה לפני השימוש.
מכינים את הקרם לימון:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט החמאה, ומבשלים 7 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 2.
- ממשיכים לערבב מהירות 2 / ללא חימום עד שהקרם מתקרר ל- 60 מעלות.
- מפעילים את התרמומיקס 3 דקות/ מהירות 3 ומוסיפים את הקוביות חמאה בהדרגה לקבלת קרם אחיד.
- מסננים את הקרם דרך מסננת דקה, לקבלת קרם חלק. מעבירים את הקרם לכלי אטום ושומרים במקרר עד לשימוש. ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים או עד חודש במקפיא.
מכינים מרנג שווייצרי:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הסוכר וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מוסיפים את החלבונים, המלח ומקציפים 7 דקות/ 80 מעלות/ מהירות 2 לקבלת מרנג תפוח.
- מבטלים את פעולת החימום וממשיכים בהקצפה 5 דקות/ מהירות 2 עד שהמרנג מתקרר .
- מעבירים את המרנג לשק זילוף עד לשימוש.
מכינים את הטארט:
- מוציאים את הבצק מהמקרר.מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק הפריך לצורה עגולה בקוטר של כ- 30 ס”מ ובעובי של כ- ½ ס”מ. כורכים את הבצק בצורה רופפת סביב המערוך ומרפדים את תבנית הטארט בבצק, כך שיכסה את תחתית התבנית ואת הדפנות. מעבירים את התבנית למנוחה במקרר לכחצי שעה.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
- מוציאים את התבנית מהמקרר. מניחים על הבצק נייר אפייה או ניילון נצמד, מעל מניחים משקולת (שעועית יבשה/ גרגירי חומוס) ואופים בתנור 25 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את המשקולת, מחזירים לתנור האפייה ואופים עוד כ- 5-10 דקות, עד שהבצק אפוי ומתקבל גוון זהוב עמוק. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים היטב.
- יוצקים את קרם הלימון על קלתית הטארט.
- מזלפים את המרנג מעל שכבת קרם הלימון, שכבה של כ- 1 ס”מ או יותר לפי טעמכם ובעזרת מבער חורכים את המרנג בפעולה מהירה ובזהירות. פורסים ומגישים.