טראפלס שוקולד

כמות: כ-60 כדורים

מרכיבים

החומרים:

500 גרם שוקולד מריר

250 גרם שמנת מתוקה

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות

החומרים לעיטור:

 100 גרם  (1 כוס) אבקת קקאו איכותית ללא סוכר

אופן ההכנה:

  1. מרפדים תבנית/קופסת פלסטיק בניילון נצמד.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס את השוקולד והשמנת המתוקה ומבשלים 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2. מורידים מדפנות הקערה את השוקולד בעזרת מרית התרמומיקס ומבשלים 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2.
  3. מוסיפים את  החמאה ומערבבים 2 דקות / מהירות 2 לקבלת קרם הומוגני ובוהק.
  4. יוצקים לתבנית/לקופסת פלסטיק את הבלילה. מיישרים לגובה של 5 ס”מ ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר למשך 6 שעות לפחות.
  5. מכניסים לקערת ערבוב את אבקת הקקאו. מוציאים את התבנית מהמקרר ומחלצים את הטראפלס. חותכים לריבועים קטנים ומכניסים אותם לקערה עם הקקאו מצפים אותם היטב בקקאו. מעבירים את הטראפלס לקופסא אטומה ושומרים במקפיא עד להגשה. חצי שעה לפני ההגשה יש להוציא מהמקפיא.

FEINTIP

הכינו את הטראפלס בטעמים שונים. הוסיפו דבש, וויסקי, וניל.

לאחר כדרור הטראפלס ניתן לצפות אותם בציפויים שונים אבקת קקאו/ שבבי שקדים / קוקוס/סוכריות או לצפות בגאנש שוקולד .