כבדי עוף וריבת בצל

כבדי עוף וריבת בצל

כמות: 4 מנות

מרכיבים

החומרים לריבת הבצל:

 

250 גרם בצל סגול קלוף

25 מ"ל שמן

130 גרם סוכר חום

120 מ"ל יין אדום יבש

50 מ"ל חומץ בלסמי

 

החומרים לכבדים:

 

500 גרם כבדי עוף נקיים

2 עלי דפנה

6 גרם מלח

10 גרגירי פלפל שחור

150 מ"ל יין לבן או ריזלינג

150 מ"ל יין אדום

אופן ההכנה:

מכינים את ריבת הבצל:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל וקוצצים 7 שניות/ מהירות 5.
  2. מוסיפים את השמן ומאדים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/  מהירות בחישה עדינה.
  3. מוסיפים את הסוכר ומערבבים 2 דקות/ מהירות 2.
  4. מוסיפים את היין והחומץ בלסמי ומבשלים 50 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה. מצננים ומעבירים לכלי זכוכית אטום ושומרים במקרר עד לשימוש.

מכינים את כבדי עוף:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים ומבשלים 10 דקות/ 80 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה. בודקים את מידת העשייה של הכבדים ובמידת הצורך מוסיפים 2 דקות לזמן הבישול.
  2. מעבירים את הכבדים לכלי הגשה בליווי ריבת הבצל ופרוסות לחם קלוי ומגישים.

FEINTIP

כדי ליהנות מממרח כבדים נימוח ומתקתק מעבירים את הכבדים המבושלים ואת ריבת הבצל לקערת התרמומיקס וטוחנים יחד 40 שניות/ מהירות 9. מגישים את הממרח עם טוסטים מלחם כפרי.