לחם קובני

כמות: 4 כיכרות אישיות

מרכיבים

החומרים לסטארטר:

¾ כפית שמרים יבשים

80 גרם מים חמימים

35 גרם קמח לבן

 החומרים לבצק:

45 גרם ממתכון סטרטר (ראו לעיל)

15 גרם שמרים יבשים

1 כף סוכר

365 גרם מים חמים

40 גרם שמן קנולה

1 כף מלח

800 גרם קמח לבן

 ובנוסף:

4 חוטי כותנה באורך 20 ס"מ

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הסטארטר בקערה קטנה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד למשך שעה.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס את חומרי הבצק עם 200 גרם קמח ולשים 6 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה, מוסיפים בהדרגה במהלך פעולת התרמומיקס את יתר הקמח דרך חור הפקק עד שמתקבל בצק רך ויציב.
  3. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, לשים עד קבלת בצק רך ונעים, מחזירים את הבצק לקערה ומתפיחים שוב עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ובמרכזו משטח אפייה Fast &Crust, מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה.
  6. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים במשקל 250 גרם כל אחד, משטחים כל כדור לעיגול בקוטר 15 ס”מ, מגלגלים את העיגול לסיגר בצורת כיכר ומניחים על מגש האפייה. מכסים בניילון ומתפיחים עד שהכיכרות מכפילות את נפחן.
  7. מניחים את חוטי הכותנה בקערת מים למשך 10 דקות.
  8. מסירים את הניילון מהכיכרות, מניחים חוט כותנה לאורך כל כיכר ומתוחים קלות.
  9. מעבירים לאפייה בתנור למשך 18 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים, מסירים את חוט הכותנה ומגישים.

FEINTIP

אם אינכם אופים על Fast&Crust הוסיפו עוד 8 דקות לזמן האפייה.