אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה קטנה קמח, סוכר ושמרים ושומרים בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס חלב, מים וחלמונים (או ביצה וחלמון).
- מוסיפים מעל לנוזלים שבקערת התרמומיקס את תערובת היבשים.
- מוסיפים מעל תערובת היבשים מחצית מכמות השמן ולשים פונקציית לישה/2.5 דקות.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש פונקציית לישה/3 דקות. תוך כדי עבודת התרמומיקס מוסיפים לקערה את יתר השמן בכמויות קטנות כול פעם.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה 1 בטמפרטורת חדר.
- הופכים את הבצק אל משטח עבודה משומן קלות, משטחים אותו, מכדררים חזרה לכדור ומחזירים אל הקערה המשומנת, ומכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה במקרר לפחות למשך 8 שעות.
- מוצאים את הבצק מהמקרר, הופכים אותו אל משטח עבודה משומן קלות ומניחים לו לנוח כשהוא מכוסה למשך 10 דקות.
- משמנים תבנית שקעים מסיליקון ומניחים אותה על תבנית אפייה שטוחה, שוקלים מהבצק חתיכות 12 של 75 גרם כל אחת ומניחים להן כשהן מכוסות למשך 10 דקות.
- מערבבים בקערה קטנה יחד את כל מרכיבי ההברשה לבלילה אחידה.
- מכדררים את חתיכות הבצק השקולות לכדורים, מניחים בשקעים שבתבנית הסיליקון המשומנת ומברישים את פני הכדורים בבלילת הביצה.
- מתפיחים את כדורי הבצק כשהם מכוסים במקום חמים עד שהם כמעט מכפילים את נפחם.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, ומניחים קערה עם מים חמים בתחתית התנור.
- מעבירים את תבנית לתנור שאפייה של 10 דקות. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עוד 5-10 דקות או עד שהמאפים הופכים שחומים זהובים.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים את המאפים על גבי רשת ומגישים. לחמניות הבריוש יהיו במיטבן לאחר 4 שעות מסיום האפייה.