לחמניות חלב

כמות: 14 לחמניות

מרכיבים

החומרים:

650 גרם קמח לחם

15 גרם שמרים טריים או 6 גרם שמרים יבשים

400 גרם חלב

1 כף מלח

2 כפיות סוכר

50 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 ביצה

להברשת הלחמניות:

1 חלמון ביצה

3 כפות חלב

4 כפות תערובת זירעונים (קימל, קצח,פרג ושומשום)

להגשה:

ממרח קרם ארטישוק ופרמז’ן

אופן ההכנה בתרמומיקס:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים לבצק ולשים 6 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  2. מתפיחים את הבצק בתוך קערת התרמומיקס למשך שעה או עד שמכפיל את נפחו.
  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ומכדררים 14 כדורים בגודל של שזיף.
  4. מניחים את הכדורים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה במרחק של 5 ס”מ אחד מהשני, מקמחים אותם מעט ומכסים בשקית ניילון. מתפיחים את כדורי הבצק, שוב עד להכפלת נפחם.
  5. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות שבתוכו משטח Fast&Crust שמונח במקומו, בשליש העליון של תנור האפייה.
  6. טורפים בקערה את החלמון עם החלב. מברישים בחלמון הטרוף את פני הלחמניות ומפזרים מעל את תערובת הזירעונים.
  7. אופים בתנור על Fast&Crust למשך 5 עד 6 דקות.
  8. מוצאים מהתנור ומגישים חם בליווי ממרח קרם ארטישוק וגבינת פרמז’ן.

אופן ההכנה ללא תרמומיקס:

  1. מכניסים את כל החומרים לבצק לקערת מיקסר המצויד באביזר הלישה ולשים במשך 10 דקות במהירות בינונית.
  2. מתפיחים את הבצק בתוך קערת המיקס מכוסה בניילון נצמד למשך שעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ומכדררים 14 כדורים בגודל של שזיף.
  4. מניחים את הכדורים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה במרחק של 5 ס”מ אחד מהשני, מקמחים אותם מעט ומכסים בשקית ניילון. מתפיחים את כדורי הבצק עד להכפלת נפחם.
  5. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות שבתוכו משטח Fast&Crust שמונח במקומו, בשליש העליון של תנור האפייה.
  6. טורפים בקערה את החלמון עם החלב. מברישים בחלמון הטרוף את פני הלחמניות ומפזרים מעל את תערובת הזירעונים.
  7. אופים בתנור על Fast&Crust למשך 5 עד 6 דקות.
  8. מוצאים מהתנור ומגישים חם בליווי ממרח קרם ארטישוק וגבינת פרמז’ן.

FEINTIP

מי שרוצה יכול לוותר על תערובת הזירעונים. מבטיחים שטעמן של הלחמניות ישאר אלוהי!