אופן ההכנה:
בצק
- שמים מים, שמרים, קמח, מלח וכורכום בקערת הערבוב ולשים 8 דקות/מצב לישה ( אייקון חיטה) . מעבירים את הבצק לקערה ושומרים בצד.
- שמים כוסברה, נענע ופטרוזיליה בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 8.
- מוסיפים את הבצק ולשים 2 דקות/ מצב לישה ( אייקון חיטה) . מעבירים לקערה, מכסים במגבת ומניחים לתפוח כשעה.
מילוי בשר מתובל:
- שמים בצלים, כוסברה, נענע, פטרוזיליה ופלפלים צהובים ואדומים בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 5.
- מוסיפים בשר טחון, מלח, פלפל, כורכום וכמון ומערבבים 30 שניות/ נגד כיוון השעון/מהירות 2.
הרכבה:
6. מעבירים את הבצק למשטח עבודה, מחלקים ל-8 חלקים שווים ומעצבים אותם לכדורים. משטחים בידיים משומנות כל כדור לעיגול קטן בעובי 2 ס”מ, מניחים מהמילוי במרכז ומקפלים את צדדי הבצק למרכז ליצירת לחמניות מרובעות. מסדרים את הלחמניות על ריבועי נייר אפייה ומניחים לתפוח כשעה. מחממים מחבת טיגון וקולים את הלחמניות, קודם עם נייר האפייה למשך 2 דקות, ועוד 5 דקות מכל צד ללא נייר האפייה. מגישים חם או קר.