אופן ההכנה:
- מניחים קערה על מכסה קערת הערבוב, שוקלים בה אורז ו-300 גרם מים ושומרים בצד להשרייה.
- שמים בצלים ו-10 גרם שמן בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 5.
- דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב ומבשלים 4 דקות/120°C/מהירות 1
- מוסיפים טלה, קינמון, מלח ופלפל ומבשלים 10 דקות/120°C/מהירות 1.
- מוסיפים 800 גרם מים ומבשלים 15 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 1 בינתיים, מברישים את פרוסות החציל ב-10 גרם שמן וקולים בתנור תחת גריל חם במשך 20 דקות או מטגנים במחבת משני הצדדים ושומרים בצד.
- מסננים את הטלה והבצלים בסלסלת הבישול ושומרים את נוזלי הבישול. מהדקים קלות את תערובת הטלה והבצל בסלסלת הבישול כדי ליצור את השכבה הראשונה.
- יוצקים 850 גרם מנוזלי הבישול חזרה לקערת הערבוב ומוסיפים את יתר 450 גרם המים (סך הכל 1300 גרם נוזלים). מסננים את האורז ושומרים בצד.
- מניחים את פרוסות החציל על שכבת הטלה בסלסלת הבישול ליצירת שכבה שניה ומניחים מעל את האורז המסונן. מכניסים את סלסלת הבישול למקומה ומבשלים 15 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 3. מוציאים את סלסלת הבישול בעזרת המרית ושומרים בצד למשך 15 דקות. הופכים את סלסלת הבישול על כלי הגשה וזורים מעל צנוברים. מגישים חם.