אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס בצל, שום וגבעול סלרי וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים שמן זית, זרעי כוסברה, כמון, פפריקה, עלי זעתר וזרעי שומר ומאדים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לאדות 2 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מוסיפים עגבניות קצוצות, מלח ופלפל ומאדים עוד 2 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מוסיפים מים וסוכר ומבשלים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2. ממשיכים לבשל עוד 20 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 2.
- מפעילים את התרמומיקס 2 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 3. תוך כדי עבודת התרמומיקס מוסיפים באיטיות את הסולת דרך חור מכסה התרמומיקס.
- ממשיכים לבשל עוד 10 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 2.
- מוסיפים למרק מיץ לימון, יוצקים לקערות הגשה ומגישים חם. מומלץ לעטר בכף יוגורט ועלי כוסברה.