אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, הבצל, הגזר, השום וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5. מורידים מדפנות הקערה את התערובת בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
- מוסיפים לקערה את השמן זית ומאדים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים את היין, פלפל שחור, פלפל אנגלי, העלה דפנה, הסוכר ומבשלים 2 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים את העדשים, 1 ליטר מים/ציר הירקות, עלי הסלרי ומבשלים 35 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים לקערה את יתרת המים/ציר הירקות, עד לסימון העליון של קערת התרמומיקס, את המלח ומבשלים 5 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב / מהירות בחישה עדינה.
- יוצקים את המרק לקעריות הגשה. מוסיפים לכל קערה כף שמנת חמוצה, מזלפים מעט שמן זית, מעטרים בעלי כוסברה ומגישים חם.