אופן ההכנה:
- חותכים את החצילים לרבעים ומניחים אותם במגש הורומה.
- יוצקים את המים אל קערת התרמומיקס, מכסים, מניחים את כלי הורומה במקומו מעל מכסה התרמומיקס ומאדים 35 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4 או עד שהחצילים רכים. שומרים את החצילים בצד ונפטרים ממי הבישול
- מכניסים את הבצל, הגזר, השום והחצילים המאודים אל קערת התרמומיקס וטוחנים 4 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים את שמן הזית ומאדים 8 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים את שאר חומרי המרק וממשיכים לבשל 20 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 2.
- בסיום הבישול טוחנים את המרק 20 שניות/ מהירות 10. יוצקים את המרק לקערה ושומרים חם. שוטפים את קערת התרמומיקס, מייבשים ומחזירים אותה למקומה.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הקצפת ומקציפים 1 דקה/ מהירות 4.
- יוצקים מהמרק החם אל קערות הגשה אישיות, מניחים מהקצפת מעל כל מנה ומגישים חם.