נאן הודי

כמות: 16 יחידות

מרכיבים

החומרים לבצק:

15 גרם סוכר

¾ כפית שמרים יבשים

60 גרם מים בטמפרטורת החדר

420 גרם קמח לבן

140 גרם קמח מלא

1 כפית סודה לשתייה

½ 1 כפיות אבקת אפייה

180 גרם חלב

240 גרם יוגורט

ובנוסף:  

100 גרם חמאה מזוקקת לטיגון

10 שיני שום קצוצות להגשה

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים להגשה

אופן ההכנה בתרמומיקס:

  1. מערבבים בקערה קטנה סוכר, שמרים ומים ומניחים לתסיסה במשך 10 דקות.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס את שני סוגי הקמחים, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים 10שניות/ מהירות 4.
  3. מוסיפים לקערת התרמומיקס חלב, יוגורט ואת תערובת השמרים ולשים 4 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך שעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  5. מניחים משטחFast & Crust  על הכיריים ומדליקים תחתיו להבה בינונית.
  6. מעבירים את הבצק למשטח אפיה מקומח קלות, מחלקים את הבצק ל-16 כדורים.
  7. מרדדים כדור בצק לאליפסה באורך של 15 ס”מ.
  8. משמנים את ה- Fast & Crust  בכף חמאה מזוקקת ומניחים את הבצק המרודד על ה- Fast & Crust  למשך דקה, הופכים את הנאן ומטגנים דקה נוספת. חוזרים על הפעולה עם יתר כדורי הבצק.
  9. מפזרים על הנאן את השום הקצוץ ועלי הפטרוזיליה, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם או קר.

 אופן ההכנה במיקסר:

  1. מערבבים בקערה קטנה סוכר, שמרים ומים ומניחים לתסיסה במשך 10 דקות.
  2. מכניסים לקערת המיקסר את על חומרי הבצק ותערובת השמרים ולשים 10 דקות במהירות בינונית.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך שעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  4. מניחים משטחFast & Crust  על הכיריים ומדליקים תחתיו להבה בינונית.
  5. מעבירים את הבצק למשטח אפיה מקומח קלות, מחלקים את הבצק ל-16 כדורים.
  6. מרדדים כדור בצק לאליפסה באורך של 15 ס”מ.
  7. משמנים את ה- Fast & Crust  בכף חמאה מזוקקת ומניחים את הבצק המרודד על ה- Fast & Crust  למשך דקה, הופכים את הנאן ומטגנים דקה נוספת. חוזרים על הפעולה עם יתר כדורי הבצק.
  8. מפזרים על הנאן את השום הקצוץ ועלי הפטרוזיליה, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם או קר.

FEINTIP