אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל הירקות שורש והשום וקוצצים 7 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים את השמן זית ומאדים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.כאשר פקק המידה מונח במקומו על מכסה התרמומיקס.
- מוסיפים את העגבניות והמים.
- מכניסים לסלסילת הבישול את עשבי התבלין והתבלינים. מניחים את סלסילת הבישול במקומה, בתוך קערת התרמומיקס ומבשלים 30 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מוציאים את סלסילת הבישול, בעזרת מרית התרמומיקס. בעזרת כף מועכים את הרוטב שנאסף בתוך סלסילת הבישול ומעבירים אותו לקערת התרמומיקס. נפטרים מתוכן סלסילת הבישול.
- מכסים את קערת התרמומיקס, כאשר פקק המידה מונח במקומו במכסה התרמומיקס וטוחנים את הרוטב 1 דקה/ מהירות 10. מעבירים את רוטב העגבניות לקערה בצד ושומרים חם עד לשימוש.
- שוטפים ומייבשים היטב את קערת התרמומיקס וניגשים להכנת הניוקי.
מכינים את הניוקי:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את גבינת הפרמז’ן וטוחנים 10 שניות/ מהירות 9.
- מוסיפים את יתרת החומרים ולשים 1 דקה/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
- מעבירים את תערובת הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים את הבצק לחמישה כדורים שווים.
- מגלגלים כל כדור לרצועה בקוטר של 2 ס”מ וקורצים אותה לניוקי בודדים באורך של 3 ס”מ.
- מרתיחים מים בסיר גדול. כשהמים רותחים ומומלחים קלות מבשלים את הניוקי בקבוצות קטנות כל פעם. כשהניוקי צפים מעל פני המים, הם מוכנים. מוציאים אותם בעזרת כף מחוררת ומעבירים אותם לקערת הגשה.
מרכיבים את המנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את רוטב העגבניות ומחממים 7 דקות/ 90 מעלות/ מהירות בחישה עדינה.
- יוצקים מעל את רוטב העגבניות החם, מערבבים קלות, מפזרים מעל עלי בזיליקום קצוצים וגבינת פרמז’ן מגוררת ומגישים.