ניו-יורק בייגל’ס

ניו-יורק בייגל’ס

כמות: 10-12 בייגל'ס

מרכיבים

החומרים לבייגל’ס:

17 גרם שמרים טריים ( 6 גרם שמרים יבשים)

300 מ"ל מים

500 גרם קמח לחם

30 גרם סוכר

10 גרם מלח

1 ליטר מים  

החומרים לעיטור:

1 ביצה טרופה

שומשום / פרג/ מלח גס

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

  1. מפוררים את השמרים לתוך קערת התרמומיקס, מוסיפים את המים ומערבבים 2 דקות/ 37 מעלות/ מהירות 2.
  2. מוסיפים את הקמח והסוכר ולשים 3 דקות/ פונקצית לישה/ מצב מכסה סגור. מוסיפים את המלח ולשים 4 דקות/ פונקצית לישה/ מצב מכסה סגור.
  3. מערבבים את הבצק 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2 על מנת לנתק את הבצק מדפנות הקערה. מכסים את הקערה במגבת מטבח ומתפיחים במשך 45 דקות.

מכינים את הבייגל’ס:

  1. יוצרים מהבצק כדורים במשקל 100 גרם כל כדור.
  2. יוצרים בעזרת האצבעות חור במרכז כל כדור, מרחיבים לטבעת בעובי אחיד, מניחים כל טבעת על קוביית נייר אפייה המתאימה לגודלה ומניחים לתפיחה כ-30 דקות.
  3. יוצקים לקערת התרמומיקס 1 ליטר מים ומרתיחים8 דקות/ 100 מעלות/ מהירות בחישה עדינה.
  4. מעבירים לשני מגשי הורומה את הבייגל’ס התפוחים המונחים על קוביות נייר האפייה ומכסים במכסה כלי הורומה.
  5. מניחים את כלי הורומה במקומו מעל קערת התרמומיקס ומאדים4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה עד שהבייגל’ס מתקשים.
  6. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  7. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מעבירים את הבייגל’ס, ללא קוביות נייר האפייה ששימש לאידוי, לתבנית האפייה המרופדת בנייר האפייה החדש.
  8. מברישים את הבייגל’ס בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום, מלח, פרג וקצח.
  9. מעבירים את התבנית לתנור ואופים במשך 20 דקות עד שהם מזהיבים. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.

FEINTIP

ניו-יורק בייגל’ס אמיתי צריך להיות בעל קרום קשה, אך לא קרסטי. פעולת האידוי של הבצק לפני האפייה נותנת את התוצאה הרצויה.