אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
- מפוררים את השמרים לתוך קערת התרמומיקס, מוסיפים את המים ומערבבים 2 דקות/ 37 מעלות/ מהירות 2.
- מוסיפים את הקמח והסוכר ולשים 3 דקות/ פונקצית לישה/ מצב מכסה סגור. מוסיפים את המלח ולשים 4 דקות/ פונקצית לישה/ מצב מכסה סגור.
- מערבבים את הבצק 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2 על מנת לנתק את הבצק מדפנות הקערה. מכסים את הקערה במגבת מטבח ומתפיחים במשך 45 דקות.
מכינים את הבייגל’ס:
- יוצרים מהבצק כדורים במשקל 100 גרם כל כדור.
- יוצרים בעזרת האצבעות חור במרכז כל כדור, מרחיבים לטבעת בעובי אחיד, מניחים כל טבעת על קוביית נייר אפייה המתאימה לגודלה ומניחים לתפיחה כ-30 דקות.
- יוצקים לקערת התרמומיקס 1 ליטר מים ומרתיחים8 דקות/ 100 מעלות/ מהירות בחישה עדינה.
- מעבירים לשני מגשי הורומה את הבייגל’ס התפוחים המונחים על קוביות נייר האפייה ומכסים במכסה כלי הורומה.
- מניחים את כלי הורומה במקומו מעל קערת התרמומיקס ומאדים4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה עד שהבייגל’ס מתקשים.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מעבירים את הבייגל’ס, ללא קוביות נייר האפייה ששימש לאידוי, לתבנית האפייה המרופדת בנייר האפייה החדש.
- מברישים את הבייגל’ס בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום, מלח, פרג וקצח.
- מעבירים את התבנית לתנור ואופים במשך 20 דקות עד שהם מזהיבים. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.