סופגניות יווניות עם סירופ דבש לימון

סופגניות יווניות עם סירופ דבש לימון

כמות: 30 יחידות

מרכיבים

החומרים לבצק:

200 גרם קמח
15 גרם סוכר
15 גרם שמרים יבשים
100 גרם מים

חומרים לסירופ:

100 גרם סוכר
100 גרם מים
מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
200 גרם דבש

לטיגון:

1 ליטר שמן קנולה

 אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת התרמומיקס ומעבדים 3 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח עד אשר הוא מכפיל את נפחו.
  2. מרדדים את הבצק על משטח עבודה לגליל בעובי 3 ס”מ וקורצים לחתיכות בגודל 4 ס”מ. מגלגלים את חתיכות הבצק לכדורים קטנים ומניחים להם לתפוח שוב עד הכפלת נפחם.
  3. מכניסים את כל חומרי הסירופ לקערת התרמומיקס ומבשלים 7 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2, יוצקים את הסירופ לקערה ומצננים.
  4. מחממים בסיר את שמן הטיגון מעל להבה בינונית, מטגנים חמש סופגניות בכל פעם משני צדיהן עד שהן הופכות שחומות- זהובות, מעבירים את הסופגניות החמות אל הסירופ הקר לחצי דקה ולאחר מכן מעבירים אותן בעזרת כף מחוררת לצלחת הגשה. מגישים חמים.

FEINTIP

איך יודעים ששמן הטיגון חם מספיק על מנת להתחיל את טיגון הסופגניות? מכניסים קצה של ידית כף עץ אל השמן החם, אם נוצרות מיד בועות קטנות סביב קצה הידית, סימן שהשמן מוכן. במידה והשמן מעלה עשן סימן שהוא חם מידי לטיגון ויש לקררו לפני תחילת הטיגון.