סלט בורגול וגזר צבעוני בוויניגרט חרדל

סלט בורגול וגזר צבעוני בוויניגרט חרדל

כמות: 6 מנות

מרכיבים

המרכיבים לבישול גזר ובורגול:

1500 גרם מים

600 גרם גזר צבעוני קלוף, חצוי לאורכו וחתוך באלכסון לחתיכות (4-5 ס"מ)

1/2 כוס בורגול גס יבש (110 גרם)

1/2 כפית מלח

 המרכיבים לוויניגרט:

1 שן שום קלופה

2 כפיות חרדל גרגירים

4 כפיות מיץ לימון טרי

3 כפות שמן זית

1 כפית דבש

½ 1  כפיות מלח

1 קורט פלפל שחור גרוס

המרכיבים לסלט:

½ כוס שקדים פרוסים, קלויים

1 כוס חמוציות מיובשות (מומלץ ללא תוספת סוכר)

10 גבעולי כוסברה טרייה, עלים בלבד

1 בצל סגול קלוף, פרוס דק

2 גבעולי סלרי אמריקאי, פרוסים דק

אופן בישול הגזר והבורגול:

  1. יוצקים לקערת התרמומיקס מים, מחלקים את הגזר בין תושבת הוורומה ומגש הוורומה, מניחים את יחידת הוורומה במקומה על מכסה הקערה ומאדים 30 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 1.
  2. בזמן האידוי, שמים את הבורגול בקערה גדולה, מתבלים במלח, מערבבים ושומרים בצד.
  3. מסירים את יחידת הוורומה, מעבירים את הגזר המאודה לקערה נוספת, מצננים ושומרים בצד. שומרים חצי כוס מנוזל האידוי החם שבקערת התרמומיקס. אין צורך לשטוף את קערת התרמומיקס.
  4. יוצקים את חצי כוס נוזל האידוי החם על הבורגול, מערבבים בעזרת מזלג, מכסים בניילון נצמד ושומרים בצד להשריה.

אופן הכנת הוויניגרט:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס שום וקוצצים 3 שניות/מהירות 7.
  2. מוסיפים חרדל, מיץ לימון, שמן זית, דבש, מלח ופלפל שחור ומערבבים 15 שניות/מהירות 3. שומרים בצד.

אופן הרכבת הסלט:

  1. מאווררים בעזרת מזלג את הבורגול המושרה, מוסיפים אותו לקערת הגזר, מוסיפים שקדים פרוסים, חמוציות מיובשות, עלי כוסברה, בצל סגול וסלרי, יוצקים מעל את הוויניגרט, מערבבים ביסודיות, מעבירים לקערת הגשה ומגישים בטמפרטורת חדר או קר.

FEINTIP

צלו את הגזרים מיד לאחר אידויים. חממו תנור ל-°C240, שמנו מעט את הגזרים לאחר שלב 3, סדרו על מגש מרופד בנייר אפייה וצלו 5-10 דקות, עד שהגזרים שחומים-זהובים והמשיכו עם המתכון.