סלט גזר מתוק

כמות: 4 מנות

מרכיבים

החומרים לסלט:

 

6 יחידות גזר קלופות וחתוכות למקטעים של 5 ס"מ

30 גרם עלי פטרוזיליה (עם גבעולים עדינים)

50 גרם פקאן סיני

החומרים לרוטב ויניגרט:

170 גרם מיץ תפוזים (מיץ מכ-3 תפוזים)

1 שן שום קלופה

2 כפות שטוחות סוכר חום דמררה

¾ כפית מלח

¼ כוס חומץ תפוחים

½ כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

  1. יוצקים את מיץ התפוזים לקערת התרמומיקס ומבשלים 8 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה. מצננים בקערה בצד בזמן הכנת הסלט.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס 3 גזרים וקוצצים 4 שניות/ מהירות 6, חוזרים על הפעולה פעם נוספת עם שלושת הגזרים הנותרים, מעבירים לקערה בצד.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס את הפקאנים וקוצצים 2 שניות/ מהירות 6. מוסיפים לגזרים.
  4. מכניסים לקערת התרמומיקס את עלי הפטרוזיליה וקוצצים 4 שניות/ מהירות 7. מוסיפים לגזר והפקאנים.
  5. מכינים את הרוטב: מכניסים שום לקערת התרמומיקס וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5.
  6. מוסיפים לשום את הסוכר, המלח, החומץ ומיץ התפוזים המצומצם.מניחים אל פקק המדידה השקוף במקומו מפעילים את התרמומיקס 1 דקה/ מהירות 5 ומזלפים בעדינות את השמן על מכסה התרמומיקס.

מערבבים יחד את רוטב ויניגרט עם הסלט ומגישים.

FEINTIP

a:0:{}