החומרים לסלט:
120 גרם (2 יחידות) גזרים מקולפים חתוכים לקטעים
270 גרם (1 יחידה) סלק קלוף חתוך לרבעים
200 גרם (1 יחידה) קולרבי קלוף חתוך לרבעים
80 גרם (½ יחידה) בצל סגול קלוף וחתוך לרבעים
½ כפית מלח
החומרים לאיולי עשבי תיבול:
עלים מ-10 גבעולי בזיליקום
עלים מ-10 גבעולי פטרוזיליה
2 שיני שום
1 ביצה
1 כף חרדל
3 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
300 גרם שמן חמניות (או קנולה) איכותי
200 גרם שמן זית איכותי
החומרים להרכבת המנה:
1 מתכון סלט (מתכון לעיל)
200 גרם איולי עשבי תיבול (מתכון לעיל)
1 צרור ארוגולה שטופה
אופן הכנת הסלט:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את חומרי הסלט וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5.
- מעבירים את הירקות הקצוצים לקערה ושומרים בצד.
אופן הכנת האיולי:
- מכניסים לקערת התרמומיקס עלי בזיליקום, עלי פטרוזיליה ושום וקוצצים 8 שניות/ מהירות 8, דוחפים מדפנות הקערה את תערובת הירקות הקצוצים בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס את יתר חומרי האיולי, מלבד השמנים, ומערבבים 4 דקות/ מהירות 4.
- במהלך העבודה מזלפים באיטיות את השמנים על מכסה התרמומיקס, השמן יטפטף מבעד לפקק אל קערת התרמומיקס עד להיווצרות איולי.
- שומרים בלי אטום במקרר עד לשימוש.
אופן הרכבת המנה:
- יוצקים 200 גרם מהאיולי אל הירקות הקצוצים ומוסיפים את עלי הארוגולה.
- מערבבים בעדינות ומגישים.