חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

סלט ירקות שורש עם איולי עשבי תיבול

כמות: 6 מנות

החומרים לסלט:

120 גרם (2 יחידות) גזרים מקולפים חתוכים לקטעים

270 גרם (1 יחידה) סלק קלוף חתוך לרבעים

200 גרם (1 יחידה) קולרבי קלוף חתוך לרבעים

80 גרם (½ יחידה) בצל סגול קלוף וחתוך לרבעים

½ כפית מלח

החומרים לאיולי עשבי תיבול:

עלים מ-10 גבעולי בזיליקום

עלים מ-10 גבעולי פטרוזיליה

2 שיני שום

1 ביצה

1 כף חרדל

3 כפות מיץ לימון

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

300 גרם שמן חמניות (או קנולה) איכותי

200 גרם שמן זית איכותי

החומרים להרכבת המנה:

1 מתכון סלט (מתכון לעיל)

200 גרם איולי עשבי תיבול (מתכון לעיל)

1 צרור ארוגולה שטופה

אופן הכנת הסלט:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את חומרי הסלט וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5.
  2. מעבירים את הירקות הקצוצים לקערה ושומרים בצד.

אופן הכנת האיולי:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס עלי בזיליקום, עלי פטרוזיליה ושום וקוצצים 8 שניות/ מהירות 8, דוחפים מדפנות הקערה את תערובת הירקות הקצוצים בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
  2. מוסיפים לקערת התרמומיקס את יתר חומרי האיולי, מלבד השמנים, ומערבבים 4 דקות/ מהירות 4.
  3. במהלך העבודה מזלפים באיטיות את השמנים על מכסה התרמומיקס, השמן יטפטף מבעד לפקק אל קערת התרמומיקס עד להיווצרות איולי.
  4. שומרים בלי אטום במקרר עד לשימוש.

אופן הרכבת המנה:

  1. יוצקים 200 גרם מהאיולי אל הירקות הקצוצים ומוסיפים את עלי הארוגולה.
  2. מערבבים בעדינות ומגישים.

מתכונים נוספים