עוגה בחושה

כמות: 2 תבניות אינגלישקייק

מרכיבים

החומרים:

6 ביצים מופרדות

100 גרם (½ כוס) סוכר

קורט מלח

300 גרם חמאה

200 גרם (1 כוס) סוכר

קליפה מגוררת מלימון/תפוז אחד

280 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח

8 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  2. משמנים תבניות אינגליש קייק.
  3. מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מכניסים לקערה את החלבונים, 100 גרם סוכר, המלח ומקציפים 6 דקות/ מהירות 4. מוציאים את המטרפה מהקערה ומעבירים את קצף החלבונים לקערה נפרדת עד לשימוש .
  4. מכניסים לקערה את החמאה, יתרת הסוכר, קליפת לימון מגוררת ומערבבים 3 דקות/ מהירות 5 לקבלת קרם חלק.
  5. מפעילים את התרמומיקס 1 דקה/ מהירות 4 ומוסיפים את החלמונים בהדרגה.
  6. מוסיפים  את הקמח, אבקת האפייה ומערבבים 40 שניות/ מהירות 4 לקבלת בלילה אחידה.
  7. מעבירים לקערת ערבוב גדולה ומקפלים את קצף החלבונים לתוך בלילת העוגה בעדינות.
  8. יוצקים את הבלילה לתבניות ואופים כ- 40 דקות עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.
  9. מצננים את העוגה, פורסים ומגישים.

FEINTIP

בא לכם להכין עוגות בחושות בטעמים שונים?

לעוגת שיש: לוקחים חמישית מהבלילה, מוסיפים לה 8 כפות קקאו ומערבבים היטב.יוצקים על הבלילה הבהירה שיצקנו לאינגליש קייק ומערבבים בתנועה סיבובית עם כף הפוכה לאורך כל התבנית.

לעוגת תפוז ושוקולד צ’יפס: מחליפים 2 ביצים ב- 120 גרם (½ כוס) מיץ תפוזים (שמוסיפים בסוף, לסירוגין עם הקמח) ומוסיפים 120 גרם שוקולד מריר קצוץ גס.