עוגיות ג’מבו ג’ינג’ר

עוגיות ג’מבו ג’ינג’ר

כמות: 20 עוגיות גדולות

מרכיבים

החומרים:

230 גרם חמאה

120 גרם סוכר חום כהה

170 גרם סוכר לבן

1 ביצה

30 גרם מולסה (או דבש)

1.5 כפיות מחית וניל

290 גרם קמח

3/4 כפית אבקת אפייה

1 כף אבקת קקאו

1.5 כפיות ג’ינג’ר יבש טחון

1 כפית קינמון  טחון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

1 קורט ציפורן טחונה

1 כפית מלח

החומרים לציפוי:

20 גרם סוכר לבן

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס חמאה, סוכר חום כהה וסוכר לבן ומערבבים 30 שניות/מהירות 5.
  2. מוסיפים ביצה, מולסה ומחית וניל ומערבבים 30 שניות/מהירות 5.
  3. מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה קקאו ותבלינים. מפעילים את מכשיר התרמומיקס 2 דקות/מהירות 4 ללא כוסית המדידה, ובמהלך הפעולה מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח והתבלינים דרך חור המכסה.
  4. מעבירים את תערובת העוגיות לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
  5. מחממים תנור ל-°C175 ומרפדים 4 מגשי אפייה בנייר אפייה.
  6. מוצאים את התערובת מהמקרר ומעצבים לכדורים במשקל 40 גרם כל אחד (גודל כדור פינג פונג), מגלגלים את הכדורים לציפוי בסוכר לבן ומניחים על גבי מגשי האפייה המרופדים. שומרים על מרחק 15 ס”מ בין כדור לכדור מפני שהם מתפשטים ומשתטחים בזמן אפייה.
  7. מעבירים את המגשים לתנור (°C175) ואופים 11-13 דקות.
  8. מוציאים את המגשים מהתנור, מצננים היטב ומגישים.

FEINTIP

שלבו בתערובת העוגיות אגוזים שונים המתאימים לטעמכם, הוסיפו 50 גרם אגוזים קצוצים גס יחד עם תערובת התבלינים בשלב 3 והמשיכו עם המתכון.

הקפיאו את תערובת העוגיות לפני האפייה והפשירו בהתאם לצורך.

שימרו את העוגיות האפויות בכלי אטום היטב, העוגיות ישמרו כשלושה ימים.