עוגת ביסקוויטים של פעם

עוגת ביסקוויטים של פעם

כמות: תבנית פיירקס ביתית

מרכיבים

החומרים:

500 גרם שמנת מתוקה קרה

100 גרם (½ כוס) סוכר

70 גרם (½ כוס + 1 כף) אינסטנט פודינג

500 גרם גבינה לבנה 9%

250 גרם גבינת שמנת 30%

350 גרם (כ- 45 יחידות ביסקוויט) עוגיות פתי-בר

1 כוס נס קפה חזק

החומרים  לגנאש שוקולד:

200 גרם שוקולד איכותי שבור לקוביות

200 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מכינים את קרם הגבינה:

  1. מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מכניסים לקערה את השמנת המתוקה, הסוכר ומקציפים 1 דקה/ מהירות 4 לקבלת קצף חזק. מעבירים לקערה נפרדת ומניחים במקרר עד לשימוש.
  2. משאירים את המטרפה במקומה ומכניסים לקערה את האינסטנט פודינג, הגבינה הלבנה, גבינת השמנת ומקציפים 40 שניות/ מהירות 3. מורידים מדפנות הקערה את תערובת הגבינות בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
  3. מוסיפים  לקערה את הקצפת מהמקרר ומערבבים 1 דקה/ מהירות 1. מורידים מדפנות הקערה את הגבינות בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב ומערבבים 20 שניות / מהירות 1.

מרכיבים את העוגה:

  1. טובלים את הביסקוויטים בנס קפה ומניחים שכבה ראשונה של ביסקוויטים בתבנית הפיירקס.
  2. יוצקים על שכבת הביסקוויטים חצי מכמות הקרם ומורחים לשכבה אחידה.
  3. טובלים ביסקוויטים נוספים בנס קפה ומניחים שכבה נוספת. מעליה יוצקים את יתרת הקרם הנותר ומורחים לשכבה אחידה.
  4.  טובלים את יתרת הביסקוויטים בנס קפה ומניחים שכבת ביסקוויטים אחרונה. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומצננים כשעתיים במקרר.

מכינים את גנאש:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את השוקולד וקוצצים 10 שניות/ מהירות 10.
  2. מוסיפים את השמנת המתוקה וממיסים 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2. מורידים מדפנות הקערה את השוקולד בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב ומבשלים 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2.
  3. מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים את הגנאש באחידות. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומצננים שוב במקרר כשעה עד שהגנאש מתקרר ומתייצב. פורסים ומגישים.

FEINTIP

אוהבים שוקולד חלב או שוקלד לבן? הכינו את הגנאש עם שוקולד חלב, היחס בין שמנת לשוקולד חלב: 1:1.5 (כלומר ל-150 שמנת מתוקה, 200 גרם שוקולד חלב) או שוקולד לבן, היחס יהיה 1:2 (כלומר ל-100 גרם שמנת מתוקה, 200 גרם שוקולד לבן.)