החומרים:
החומרים להכנת התבנית:
חמאה לשימון
קמח לקימוח
החומרים למלית קרם גבינה:
310 גרם גבינת שמנת 40% שומן
100 גרם סוכר חום בהיר (דמררה)
1 כפית מיץ לימון טרי
½ כפית תמצית וניל
30 גרם קמח
החומרים היבשים לעוגה:
300 גרם גזר קלוף וחתוך לקטעים
280 גרם קמח
300 גרם סוכר חום בהיר (דמררה)
100 גרם אגוזי פקאן קלופים
2 כפיות אבקת סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
1 כף קינמון טחון
½ כפית פלפל אנגלי טחון
¼ כפית מוסקט טחון
החומרים הרטובים לעוגה:
4 ביצים L
150 גרם שמן צמחי נטרלי (כמו קנולה)
140 גרם יוגורט
1 כפית תמצית ווניל
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
החומרים לגלייז גבינה ותפוזים (אופציונלי):
200 גרם סוכר חום בהיר (דמררה)
110 גרם גבינת שמנת 40%, רכה
30 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
2 כפות מיץ תפוזים טרי
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
½ כפית תמצית וניל
מכינים את התבנית:
- משמנים ומקמחים קלות תבנית קוגלהוף ושומרים בצד.
אופן הכנת מלית הגבינה :
- מכניסים לקערת התרמומיקס גבינה וסוכר ומערבבים 5 שניות/ מהירות 5, דוחפים את בלילת הגבינה בעזרת המרית מדפנות הקערה לכיוון הלהב, מניחים את מטרפת התרמומיקס במקומה על הלהב וטורפים 2 דקות/ מהירות 2.5 עד לקבלת מרקם אוורירי וקרמי.
- מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים 10 שניות/ מהירות 2.5. מורידים את שאריות הגבינה מדפנות הקערה בעזרת המרית, ומערבבים 10 שניות/ מהירות 2.5 מעבירים את המלית לקערה נפרדת ושומרים במקרר עד לשימוש. שוטפים את קערת התרמומיקס, מייבשים היטב ומניחים אותה במקומה ללא המטרפה.
מכינים ואופים את העוגה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- מכניסים לקערת התרמומיקס גזר וקוצצים 4 שניות/ מהירות 6. מעבירים את הגזר הקצןץ לקערה נפרדת ושומרים בצד עד לשימוש.
- מכניסים את שאר החומרים היבשים לקערת התרמומיקס ומערבבים 10 שניות/ מהירות 7.
- מערבבים את כל החומרים הרטובים בקערה רחבה נפרדת, מוסיפים אותם לחומרים שבקערת התרמומיקס ומערבבים 10 שניות/ מהירות 5.
- דוחפים בעזרת המרית את הבצק מדפנות הקערה לכיוון הלהב ומערבבים 10 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים את הגזרים הקצוצים ומערבבים 10 שניות/ מהירות 5, נעזרים במרית בזמן עבודת התרמומיקס.
- יוצקים את בלילת העוגה לתבנית המשומנת עד לשליש גובהה, מוזגים מעל את מלית הגבינה, מיישרים בעדינות ומוזגים מעל את יתר בלילה העוגה.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים 45 דקות.
- מכסים את התבנית בנייר כסף, מנמיכים את חום התנור לטמפרטורה של 160 מעלות ואופים 25-30 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים 10 דקות בתבנית, מוציאים את העוגה מהתבנית ומצננים על רשת לטמפרטורת חדר.
אופן הכנת הגלייז הגבינה והתפוזים:
- מכניסים לקערת התרמומיקס סוכר חום וטוחנים 20 שניות/ מהירות 10, מעבירים את אבקת הסוכר לקערה נפרדת ושומרים בצד עד לשימוש.
- מכניסים את יתר החומרים לקערת התרמומיקס, מניחים את המטרפה במקומה על הלהב וטורפים 2 דקות/ מהירות 3.
- מערבבים עוד 1 דקה/ מהירות 2.5 ומוסיפים את אבקת הסוכר תוך כדי פעולת התרמומיקס.
- מעבירים את הגלייז למקרר לצינון למשך 10 דקות.
- מזלפים 3 כפות גלייז על העוגה, ממתינים 10 דקות ומזלפים את יתר הגלייז.
- חותכים לפרוסות ומגישים. העוגה תשמר במקרר כשבוע.