עוגת פונדנט שוקולד

עוגת פונדנט שוקולד

כמות: עוגה אחת בתבנית 22 ס"מ או 12 כוסות אישיות

מרכיבים

החומרים:

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות ועוד מעט לשימון

6 ביצים (מופרדות לחלבונים וחלמונים)

קורט מלח

200 גרם סוכר

250 גרם קוביות שוקולד מריר איכותי

50 גרם קמח

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות. משמנים בחמאה את תבנית העוגה ומניחים בצד.
  2. מניחים את המטרפה במקומה בקערת התרמומיקס, מוסיפים לקערה את החלבונים ומקציפים 6 דקות/ מהירות 3.5 עד שמתקבל קצף עמיד.
  3. מוסיפים 20 גרם סוכר ומערבבים 20 שניות/ מהירות 3.5. מוציאים את המטרפה מהקערה, מעבירים את הקצף לקערה ומניחים בצד.
  4. מעבירים לקערת התרמומיקס את 180 גרם הסוכר שנותר, החלמונים והחמאה ומעבדים 6 דקות/ 70 מעלות/ מהירות 4.
  5. מוסיפים את השוקולד, ממתינים כ-10 שניות ומעבדים 20 שניות/ מהירות 5.
  6. מוסיפים את הקמח ומעבדים 10 שניות/ מהירות 5.
  7. מניחים את המטרפה במקומה בקערת התרמומיקס, מוסיפים פנימה את קצף החלבון ומערבבים 15 שניות/ מהירות 3. מעבירים את בלילת העוגה לתבנית המשומנת.
  8. אופים בתנור 10-15 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות. מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים לצינון במשך 5-10 דקות, פורסים ומגישים חמים.

FEINTIP

האפייה הקצרה תפיק עוגה שמרכזה חם ונוזלי. אם אתם מעדיפים עוגה יציבה יותר אפו במשך 20-25 דקות.
מומלץ להגיש את העוגה החמימה עם כדור גלידת וניל או מרנג שוויצרי.
לעוגת שוקולד ללא הקצפה, הכניסו לקערת התרמומיקס את השוקולד וקצצו 5 שניות/ מהירות 7. הוסיפו את החמאה והמיסו 4 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2. הוסיפו את שאר החומרים וערבבו 15 שניות/ מהירות 5. העבירו לתבנית ואפו 20 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.