עוגת שמרים במלית גבינת ריקוטה

עוגת שמרים במלית גבינת ריקוטה

כמות: 3 אינגליש קייק

מרכיבים

החומרים לסירופ:

100 גרם (½ כוס) סוכר

100 גרם (½ כוס פחות 2 כפות) מים

החומרים למלית גבינה:

50 גרם (¼ כוס) סוכר

250 גרם גבינת ריקוטה

1 חלמון

קליפה מגוררת מ 1/2 לימון

3 גרם (1 כפית) קורנפלור

175 גרם (1+3/4 כוסות) אגוזי מלך
85  גרם סוכר חום כהה
40  גרם שמן קנולה

החומרים לבצק:

80 גרם חמאה רכה
250 גרם (1 כוס) חלב
60 גרם (¼ כוס + 1 כף)  סוכר
½ כפית מחית וניל
2 ביצים
קליפה מגוררת מלימון אחד
500 ( ½ 3 כוסות + 1 כף ) גרם קמח
12 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים
1 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

 מכינים את  הסירופ:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את המים, הסוכר ומבשלים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.מצננים ומעבירים לצנצנת ושומרים במקרר עד לשימוש.

מכינים את המלית גבינה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את הסוכר וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
  2. מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים 1 דקות/ מהירות 2.
  3. מעבירים את המלית גבינה לכלי אטום ושומרים במקרר עד לשימוש.

 מכינים את הבצק ומרכיבים את העוגה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט המלח, ולשים 2 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  2. מוסיפים את המלח ולשים עוד 3 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  3. מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומקומחת. עוטפים בשקית ומתפיחים לילה במקרר.
  4. משמנים את תבניות האפייה, מרפדים בנייר אפייה ומשמנים שוב.
  5. מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לצורה מלבנית באורך תבנית האינגליש קייק ( כ- 28 ס”מ ) ובעובי ½ ס”מ. ממלאים במלית  הגבינה ומעצבים את העוגות.
  6. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  7. מתפיחים את העוגה כחצי שעה ואופים בתנור אפייה 25-30 דקות.
  8. מוציאים את העוגות מהתנור ומספיגים אותן בסירופ הקר מהמקרר. מצננים, פורסים ומגישים.

FEINTIP

למי שאוהב צימוקים, הוסיפו 25 גרם צימוקים בהירים למלית בשלב 2 ( בהכנת המלית גבינה).