עוגת שמרים במלית שוקולד

עוגת שמרים במלית שוקולד

כמות: 3 תבניות אינגליש קייק

מרכיבים

החומרים לסירופ:

100 גרם (½ כוס) סוכר
100 גרם (½ כוס פחות 2 כפות) מים

החומרים למלית שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר איכותי
50 גרם חמאה
3 כפות קקאו

החומרים לבצק:

80 גרם חמאה רכה
250 גרם (1 כוס) חלב
60 גרם (¼ כוס + 1 כף)  סוכר
½ כפית מחית וניל
2 ביצים
קליפה מגוררת מלימון אחד
500 ( ½ 3 כוסות + 1 כף ) גרם קמח
12 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים
1 כפית מלח

אופן ההכנה:

 מכינים את  הסירופ:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את המים, הסוכר ומבשלים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.מצננים ומעבירים לצנצנת. שומרים במקרר עד לשימוש.

מכינים את המלית שוקולד:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את השוקולד וקוצצים 10 שניות/ מהירות 10.
  2. מוסיפים לקערה את החמאה והקקאו וממיסים 4 דקות/ 70 מעלות/ מהירות 2.
  3. מעבירים את המלית שוקולד לכלי אטום עד לשימוש.

 מכינים את הבצק ומרכיבים את העוגה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט המלח, ולשים 2 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  2. מוסיפים את המלח ולשים עוד 3 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  3. מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומקומחת. עוטפים בשקית ומתפיחים לילה במקרר.
  4. משמנים את תבניות האפייה, מרפדים בנייר אפייה ומשמנים שוב.
  5. מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לצורה מלבנית באורך תבנית האינגליש קייק ( כ- 28 ס”מ ) ובעובי ½ ס”מ. ממלאים במלית השוקולד ומעצבים את העוגות.
  6. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  7. מתפיחים את העוגה כחצי שעה ואופים בתנור אפייה 25-30 דקות.
  8. מוציאים את העוגות מהתנור ומספיגים אותן בסירופ הקר מהמקרר. מצננים, פורסים ומגישים.

FEINTIP

אוהבים מאוד מאוד שוקולד? פזרו שוקולד צ’יפס (שוקולד מריר & שוקולד לבן) על המלית ותקבלו עוגה עשירה מאוד.