פאי רועים

כמות: 8 מנות (תבנית פיירקס 25 ס"מ / 40 ס"מ)

מרכיבים

החומרים:

1 בצל קלוף וחתוך לרבעים

2 גזרים קלופים וחתוכים לקטעים

3 שיני שום קלופות

1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות

30 גרם שמן זית

1 ק"ג תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ

150 גרם יין לבן

400 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר משימורים)

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית כמון טחון

750 גרם בשר בקר טחון

160 גרם מים

1.5 כפיות מלח

70 גרם שמן קנולה

100 גרם פרורי לחם (אופציונלי)

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס בצל, גזר ושום וקוצצים 5 שניות / מהירות 5.
  2. מוסיפים פטריות ושמן זית ומאדים 7 דקות/ טמפרטורת ורומה / נגד כיוון הלהב / מהירות בחישה עדינה.
  3. מניחים את קוביות תפוחי האדמה בשתי הקומות של כלי הורומה, מכסים ושומרים בצד.
  4. מוסיפים לקערת התרמומיקס יין לבן וממשיכים לאדות 3 דקות / טמפרטורת ורומה / נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה, ללא פקק המדידה השקוף.
  5. מוסיפים עגבניות מרוסקות, 2 כפיות מלח, פלפל שחור וכמון ומבשלים 45 דקות / טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2. במהלך הבישול מוסיפים את הבשר הטחון דרך חור פקק המכסה ומניחים את כלי הורומה עם קוביות תפוחי האדמה במקומו מעל מכסה התרמומיקס.
  6. מחממים תנור ל-200 מעלות
  7. מעבירים את קוביות תפוחי האדמה המבושלות לקערה ושומרים בצד.
  8. מעבירים את תבשיל הבשר לתבנית הפיירקס ומסדרים בשכבה אחידה.
  9. שוטפים את קערת התרמומיקס, מכניסים לקערה את קוביות תפוחי האדמה המבושלות, מים, 1.5 כפיות מלח ושמן קנולה ומעבדים 30 שניות/ מהירות 4, נעזרים במרית התרמומיקס לעיבוד אופטימלי.
  10. מכסים את שכבת הבשר שבתבנית בשכבת מחית תפוחי אדמה, מפזרים מעל פירורי לחם ומעבירים לאפייה בתנור למשך 30-40 דקות עד להזהבה קלה.
  11. מוציאים את התבנית מהתנור ומגשים חם.

FEINTIP

למשוחררים מכבלי הכשרות החליפו את המים בחלב ואת השמן בחמאה ופזרו מעל גבינת פרמזן לפני האפייה.