פוקאצ’ה אל טליו

פוקאצ’ה אל טליו

כמות: תבנית 20X30 ס"מ / מתכון מנצח באדיבות דורית שקד

מרכיבים

החומרים ל: Salamoia
(בלילה להברקת הפוקאצ’ה ) 

 50 גרם מים

 50 גרם שמן זית איכותי

 15 גרם מלח

החומרים לבצק:

 500 גרם קמח חיטה

15 גרם שמרים יבשים

400 גרם מים

3 כפות שמן זית

10 גרם מלח

 חומרים נוספים:

 ענפי רוזמרין קטנים (זיתים/ שום קלוי/עגבניות מיובשות)

2 כפות שמן זית לשימון התבנית ופתיחת הבצק

אופן ההכנה:

 מכינים את  ה- SALAMOIA

  1. מכניסים יחד את כל החומרים לבקבוק סגור (רצוי עם פיית זילוף) מנערים היטב עד אשר הצבע משתנה לירקרק בהיר ומתקבלת אמולסיה. שומרים בצד ומנערים שוב לפני השימוש.

מכינים את הפוקאצ’ה

1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הבצק ולשים 6 דקות /מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה. משמנים קלות את פני הבצק ומשאירים אותו בקערת התרמומיקס. מכסים את הקערה במגבת מטבח ומתפיחים במקום חמים למשך 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. משמנים היטב תבנית אפייה בגודל 30×20 ס”מ ומעבירים אליה את הבצק. מרדדים בעדינות רבה בעזרת  הידיים, מקפידים לא ללחוץ על הבצק יתר על המידה. מכסים את הבצק במגבת מטבח ומעבירים שוב להתפחה במקום חמים כ 20-30 דקות עד שהכפיל את נפחו.

3. מחממים תנור לטמפרטורה של 210 מעלות.

4. יוצרים שקעים בבצק בעזרת קצות האצבעות. מזלפים את ה Salamoia באופן אחיד על פני הבצק ונועצים ענף רוזמרין קטן או זיתים/ שום קלוי/עגבניות מיובשות.
5. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ- 25 דקות או עד אשר פני הבצק מזהיבים קלות. פורסים ומגישים חם.

FEINTIP

  • תפיחה איטית ומדודה תעניק המון טעם ואישיות לפוקאצ’ה.
  • מומלץ להתפיח את הבצק במקרר; אמנם זמן התפיחה יארך אך הטעם שיתקבל בתמורה שווה כל רגע.