פילה דג עם קוסקוס וירקות ברוטב עגבניות

פילה דג עם קוסקוס וירקות ברוטב עגבניות

כמות: 4 מנות

מרכיבים

המרכיבים לדג:

2 שיני שום קלופות
קליפה מגוררת מלימון אחד
מיץ מלימון שלם
20 גרם שמן זית
2 כפות עלי כוסברה טריים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית כמון טחון
1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים
4 פילה דג דניס ללא עור ועצמות

המרכיבים לקוסקוס:

300 גרם קוסקוס אינסטנט
100 גרם מים
1/2 כפית מלח
30 גרם שמן זית

המרכיבים לירקות:

100 גרם גזר מקולף וחתוך לקוביות של 1 ס”מ
200 גרם זוקיני חתוך לקוביות של 1 ס”מ
100 גרם בטטה חתוכה לקוביות של 1 ס”מ
100 גרם גרגירי חומוס מבושלים (אפשר חומוס קפוא, מופשר)
50  גרם שמן זית
1/3 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

המרכיבים לרוטב:

3 שיני שום קלופות
1 בצל סגול קלוף וחתוך לרבעים
50 גרם שמן זית
70 גרם רסק עגבניות
400 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר משימורים)
300 גרם מים
1/2 כפית כמון טחון
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח

להגשה:

1/2 כוס עלי פטרוזיליה טריים קצוצים

אופן הכנת הדג:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל מרכיבי תיבול הדג, ללא פילה הדגים, וקוצצים 5 שניות/מהירות 7. דוחפים את התערובת בעזרת המרית מדופן הקערה לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה 5 שניות/מהירות 7.

יוצקים את תערובת התיבול מעל לפילה הדגים ומעסים בעדינות עד שהם עטופים באחידות בתערובת התיבול. מניחים את הדגים המתובלים במגש העליון של יחידת הוורומה, מכסים ושומרים בצד.

אופן הכנת הקוסקוס:

  1. מערבבים היטב בקערת ערבוב גדולה את כל מרכיבי הקוסקוס וממתינים 10 דקות. מעבירים את הקוסקוס אל המגש התחתון של יחידת הוורומה, מכסים ושומרים בצד.

אופן הכנת הירקות:

  1. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את מרכיבי הירקות, שומרים בצד.

אופן הכנת הרוטב:

  1. מעבירים לקערת התרמומיקס שום ובצל וקוצצים 5 שניות/מהירות 5, מוסיפים שמן זית ורסק עגבניות ומבשלים 5 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 1. מוסיפים לקערת התרמומיקס את יתר מרכיבי הרוטב.

מסיימים את הבישול:

  1. מניחים מעל הרוטב את סלסלת הבישול במקומה בתוך קערת התרמומיקס, מעבירים לסלסלה את הירקות המתובלים ומניחים מעל את מכסה התרמומיקס, ללא פקק המידה השקוף.
  2. מניחים במקומה את יחידת הוורומה (מגש תחתון ומגש עליון) מעל מכסה התרמומיקס ומבשלים 20 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 1.
  3. בסיום הבישול מעבירים את הקוסקוס, הירקות והדגים לצלחת הגשה.
  4. טוחנים את הרוטב שבקערת התרמומיקס 20 שניות/מהירות 10. יוצקים מהרוטב מעל לקוסקוס, הירקות והדגים, מפזרים מעל עלי פטרוזיליה קצוצים ומגישים חם.

FEINTIP

החליפו את פילה הדג ברצועות דקות של חזה עוף.
השתמשו בתבלינים שונים לפי טעמכם וגוונו בירקות שונים לפי העונה.