פילה סלמון מאודה עם אורז וקישואים ברוטב קרם קוקוס ירוק

פילה סלמון מאודה עם אורז וקישואים ברוטב קרם קוקוס ירוק

כמות: 12 מנות

מרכיבים

החומרים:

1,200 גרם מים

400 גרם אורז בסמטי

500 גרם קישוא חתוך לטבעות של חצי ס"מ

100 גרם תרד נקי

1 ק"ג פילה סלמון ללא עור חתוך למנות של 70 גרם

200 גרם קרם קוקוס

2 כפות עלי בזיליקום (כ-15 עלים)

2 כפות עלי פטרוזיליה

1 כף מיץ לימון

מלח לתיבול

פלפל שחור גרוס לתיבול

אופן ההכנה:

  1. מניחים את סלסלת הבישול על מכסה התרמומיקס ושוקלים את האורז ישירות לתוכה.

מחברים לסלסלת הבישול את מרית התרמומיקס על מנת ליצור מסננת עם ידית ושוטפים היטב את האורז תחת מי ברז קרים. מניחים בצד על מנת לאפשר לאורז להגיר שאריות מים.

  1. יוצקים לקערת התרמומיקס 900 גרם מים וכפית מלח, מניחים את סלסלת הבישול עם האורז השטוף במקומה בקערת התרמומיקס וסוגרים את מכסה התרמומיקס.
  2. מניחים את כלי הורומה במקומו על מכסה התרמומיקס, מתבלים את טבעות הקישואים במלח ופלפל ומפזרים במגש הורומה התחתון. משאירים את מרכז מגש הורומה פנוי יחסית על מנת לאפשר מעבר אדים. מניחים שכבת עלי תרד על הקישואים ומניחים מעליהם את מגש הורומה העליון.
  3. מתבלים היטב את נתחי הדגים במלח ופלפל, מרטיבים נייר אפייה במעט מים, מועכים אותו בידיים, פורסים אותו על מגש הורומה העליון ומניחים מעליו את הדגים המתובלים.
  4. מבשלים 25 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1. בסיום הבישול שומרים חם בצד את האורז, הקישואים, התרד והדגים.
  5. מרוקנים את מי הבישול מקערת התרמומיקס ומניחים אותה במקומה.
  6. מעבירים לקערת התרמומיקס את עלי התרד המבושלים, מוסיפים קרם קוקוס, עלי בזיליקום, עלי פטרוזיליה, מיץ לימון, מלח ופלפל טוחנים 1 דקה/ מהירות 10. דוחפים את הרוטב מדפנות הקערה לכיוון הלהב בעזרת מרית התרמומיקס, מציבים את המטרפה במקומה ומבשלים ללא פקק המידה השקוף 5 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2.
  7. מסדרים את האורז, הקישואים והדגים בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים חם.

FEINTIP

לא מצאתם פילה סלמון? השתמשו בנתחי פילה פורל באותו משקל או בנתחי פילה דג לבן כמו מושט או דניס. כמובן שגם פרוסות טופו או חזה עוף יתאימו להכנת המנה. גוונו והוסיפו לקישואים רצועות פלפלים צבעוניות ותבלינים שאתם אוהבים.