אופן ההכנה:
- את הבצל חותכים מהצד עד המרכז, מכניסים אותו לסיר עם מים ברתיחה עדינה ומוסיפים את הפלפל האנגלי ועלה הדפנה, מבשלים עד שניתן להסיר את גלדי הבצל ולמלא אותם באורז המבושל (כ-15 דקות)
- את הזוקיני מרוקנים בעזרת תפוחן או כפית פריזאית קטנה ולאחר שהאורז יהיה מוכן נמלא אותם.
- מבשלים את האורז. מניחים את האורז בסלסילת הבישול, יוצקים מים לקערת התרמומיקס ומוסיפים כפית מלח, מניחים את סלסילת הבישול במקומה בקערת התרמומיקס ומבשלים 22 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4.
- מוצאים את סלסילת הבישול בעזרת מרית התרמומיקס ומעבירים את האורז לקערה בצד. מערבבים את האורז עם כף שמן זית כדי למנוע הדבקויות.
- מכינים את סופריטו הירקות. מכניסים את כל הירקות (מלבד הפלפלים למילוי) לקערת התרמומיקס וטוחנים 7שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים 3 כפות שמן, חצי כפית מלח ורסק העגבניות ומבשלים 8 דקות/ נגד כיוון הלהב/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה.
- מעבירים את סופריטו הירקות לקערה עם האורז, מתבלים בחצי כפית פלפל שחור ומערבבים היטב.
- מרכיבים את הממולאים. לוקחים את גלדי הבצל, מניחי כף מהאורז המבושל ומגלגלים את הגלד על המילוי. את הזוקיני מרוקנים בעזרת כפית פריזאית או תפוחן וממלאים בתערובת המוכנה.
- מניחים את הפלפלים בקומה התחתונה של כלי הווארומה, מכניסים את כל חומרי הרוטב לקערת התרמומיקס ומבשלים 1 שעה/תמפרטורת ווארומה/מהירות 4.
- מניחים את הירקות על צלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים חם.