פניני סלרי

פניני סלרי

כמות: 250 מ"ל פנינים

מרכיבים

המרכיבים לתמיסת הסלרי:

1 כוס מים (250 מ"ל)

½ כוס (20 גר’) גבעולי סלרי קצוצים

1 כפית (3 גר’) נתרן אלגינט

1/2 כפית (2 גר’) סוכר

המרכיבים לתמיסת סידן כלוריד:

1 כפית (4.5 גרם) סידן כלוריד

2 כוסות (500 מ"ל) מים

אופן ההכנה:

  1. מערבלים את המים עם הסלרי בבלנדר למשך 20 שניות. (אם משתמשים במיץ טבעי מדלגים על סעיף זה).
  2. מערבבים את הנתרן אלגינט עם הסוכר. מפחיתים מהירות ומוסיפים את אבקת הנתרן אלגינט והסוכר על הנוזל. ממשיכים לערבל עד שהאבקה נספגת ע”י הנוזל. מניחים 30-40 דקות כדי לאפשר לבועות לצאת.
  3. מערבבים בקערה רחבה סידן כלוריד עם 500 מ”ל מים עד להמסה.
  4. מוזגים דרך מסננת את תערובת הסלרי לספריפיקטור, לוחצים על הכפתור ומטפטפים את התערובת לקערת תמיסת הסידן כלוריד. מניחים למשך דקה.
  5. אוספים את הפנינים במסננת, שוטפים תחת זרם מים קרים, מסננים את עודפי המים ומגישים.
  6. מומלץ להגיש כתוספת מושלמת למשקה בלאדי מארי המפורסם.

FEINTIP

ניתן להחליף כוס מים וגבעוני סלרי בכוס וחצי מיץ סלרי סחוט במסחטה בכבישה קרה.