אופן ההכנה:
- מערבלים את המים עם הסלרי בבלנדר למשך 20 שניות. (אם משתמשים במיץ טבעי מדלגים על סעיף זה).
- מערבבים את הנתרן אלגינט עם הסוכר. מפחיתים מהירות ומוסיפים את אבקת הנתרן אלגינט והסוכר על הנוזל. ממשיכים לערבל עד שהאבקה נספגת ע”י הנוזל. מניחים 30-40 דקות כדי לאפשר לבועות לצאת.
- מערבבים בקערה רחבה סידן כלוריד עם 500 מ”ל מים עד להמסה.
- מוזגים דרך מסננת את תערובת הסלרי לספריפיקטור, לוחצים על הכפתור ומטפטפים את התערובת לקערת תמיסת הסידן כלוריד. מניחים למשך דקה.
- אוספים את הפנינים במסננת, שוטפים תחת זרם מים קרים, מסננים את עודפי המים ומגישים.
- מומלץ להגיש כתוספת מושלמת למשקה בלאדי מארי המפורסם.