קדירת טלה וירקות עם קוסקוס

קדירת טלה וירקות עם קוסקוס

כמות: 4-6 מנות

מרכיבים

החומרים:

500 גרם עגבניות חצויות

100 גרם בצל קלוף וחצוי

400 גרם בשר טלה חתוך לקוביות של 3 ס"מ

1/2 כוס עלי פטרוזיליה

1/2 כוס עלי כוסברה

2 כפות מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית כמון טחון

5 חוטי זעפרן (לא חובה)

90 גרם שמן זית

850 גרם מים

150 גרם גזר חתוך לקוביות של 2 ס"מ

150 גרם קישואים חתוכים לקוביות של 2 ס"מ

150 גרם דלעת חתוכה לקוביות של 3 ס"מ

150 גרם גרגירי חומוס מבושלים

350 גרם קוסקוס אינסטנט

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את העגבניות, הבצל וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5.
  2. מוסיפים לקערה את הבשר, עשבי התבלין, 1 כף מלח, את יתרת התבלינים, 50 גרם שמן זית, 500 גרם מים,  גזר, קישואים, דלעת וגרגירי חומוס ומבשלים 35 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
  3. מכניסים לקערת ערבוב גדולה את הקוסקוס, 350 גרם מים, 40 גרם שמן זית, 1 כף מלח ומערבבים היטב. מניחים בצד ל- 15 דקות עד לשימוש.
  4. מעבירים את הקוסקוס למגש הוורומה, מכסים ומניחים את כלי הוורומה במקומו, מעל מכסה התרמומיקס ומאדים 15 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
  5. מעבירים את הקוסקוס לקערת הגשה, יוצקים את תבשיל הטלה והירקות מעל הקוסקוס ומגישים חם.

FEINTIP

אוהבים חריף? הוסיפו לקדרה ( בשלב 1) 1/4 פלפל אדום או ירוק.
וזה על אחריותכם כמובן…