החומרים:
החומרים לבצק המעטפת:
150 גרם קוסקוס מלא
100 גרם סולת
240 גרם מים פושרים
1 כפית מלח
1 כפית שמן זית
החומרים למלית:
30 גרם עלי פטרוזיליה טריים
150 גרם חזה עוף חתוך לקוביות של 4 ס"מ
100 גרם טופו קשה חתוך לקוביות של 4 ס"מ
100 גרם בצל קלוף וחתוך לרבעים
150 גרם בטטה קלופה חתוכה לקוביות של 3 ס"מ
1 כפית פפריקה מתוקה
ובנוסף:
1.5 ק"ג מים (או מרק או ציר ירקות)
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הבצק למעטפת ומערבבים 30 שניות/ מהירות 3. מעבירים את הבצק לקערה ומניחים בצד למשך 20 דקות. שוטפים את קערת התרמומיקס, מייבשים היטב ומניחים אותה במקומה.
- מכניסים לקערת התרמומיקס פטרוזיליה וקוצצים 10 שניות/ מהירות 8, דוחפים את הפטרוזיליה הקצוצה בעזרת מרית התרמומיקס מדפנות הקערה לכיוון הלהב, מוסיפים את יתר חומרי המלית וטוחנים 20 שניות/ מהירות 5.
- יוצרים מבצק המעטפת כדורים בגדול 5 ס”מ (כדור גולף).
- מרטיבים ידיים. משטחים כל כדור על כף היד, מניחים כף מהמלית במרכזו, סוגרים את הקצוות מסביב למלית ומגלגלים בעדינות לכדור חלק. מניחים את כדורי הקובה בשני מגשי כלי הורומה.
- יוצקים מים לקערת התרמומיקס, מניחים את כלי הורומה במקומו מעל למכסה התרמומיקס ומאדים 20 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4.
- מעבירים את כדורי הקובה לקערת הגשה ומגישים חם ונעים.
FEINTIP
הגישו את כדורי הקובה בתוך מרק ירקות עדין וחמים.