אופן ההכנה:
- מניחים קערה על מכסה קערת הערבוב, שוקלים לתוכה אורז, עדשים ו-300 גרם מים ושומרים בצד להשריה.
- שמים בצלים, שום ושמן זית בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 5.
- דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב ומבשלים 3 דקות/120°C/מהירות 2
- מוסיפים עגבניות מרוסקות, את יתר 800 גרם המים, חומץ, מחית ציר, כמון, פתיתי צ’ילי, מלח ופלפל ומערבבים בעזרת המרית.
- מסננים בסלסלת הבישול את האורז והעדשים ומכניסים בעדינות את סלסלת הבישול למקומה כדי שרוטב העגבניות לא יגלוש. מערבבים היטב בעזרת המרית ומבשלים 16 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 2.
- מוסיפים פסטה וחומוס לסלסלת הבישול. מבשלים 13 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 4. מוציאים את סלסלת הבישול בעזרת המרית ומעבירים את תערובת האורז לקערת הגשה עמוקה, מוזגים מעל חלק מרוטב העגבניות ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג.
- מוזגים את יתר רוטב העגבניות לקנקן ומגישים עם תבשיל הקיצ’רי. מגישים חם.