קרם גבינה ושטרוייזל קקאו

קרם גבינה ושטרוייזל קקאו

כמות: 20 כוסות אישיות

מרכיבים

החומרים לשטרוייזל:

250 גרם קמח

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

200 גרם  (1 כוס) סוכר

50 גרם (½ כוס) אבקת קקאו

החומרים לקרם:

500 גרם שמנת מתוקה קרה

100 גרם (½ כוס) סוכר

70 גרם אינסטנט פודינג

500 גרם גבינה לבנה 9%

250 גרם גבינת שמנת 30%

אופן ההכנה:

מכינים את השטרוייזל:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של  180 מעלות.
  2. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים ומעבדים 10 שניות/ מהירות 7 לקבלת פירורי בצק. מעבירים את פירורי הבצק לתבנית האפייה ומפוררים בידיים שלא יהיו גושים גדולים מידי. מכניסים את התבנית לתנור ואופים 8 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.

מכינים את הקרם:

  1. מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מכניסים לקערה את השמנת המתוקה, הסוכר ומקציפים 1 דקה/ מהירות 4 עד לקבלת קצף חזק ויציב. מעבירים את הקצף לקערה נפרדת ומניחים במקרר עד לשימוש.
  2. משאירים את המטרפה במקומה ומכניסים  לקערה את האינסטנט פודינג, הגבינה הלבנה וגבינת השמנת ומקציפים 40 שניות/ מהירות 3. מורידים מדפנות הקערה את תערובת הגבינות בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
  3. מוסיפים לתערובת הגבינות את הקצפת מהמקרר ומערבבים 1 דקה/ מהירות 1. מורידים מדפנות הקערה את תערובת הגבינות בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב ומערבבים 10 שניות/ מהירות 1. מעבירים את הבלילה לשק זילוף עד לשימוש.

מרכיבים את המנה:

  1. מניחים מעט שטרוייזל בתחתית כוסות הגשה אישיות. מזלפים מעל את קרם הגבינה ומפזרים מעל שכבת שטרוייזל נוספת. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשלוש-ארבע שעות,  עד שמתייצב. מוציאים מהמקרר ומגישים קר.

FEINTIP

ניתן להמיר את אבקת הקקאו בשטרוייזל בשקדים – מכניסים לקערת התרמומיקס את הקמח והשקדים וטוחנים 10 שניות / מהירות 10. ממשיכים כרגיל.

הגישו את המנה ועטרו אותה בפירות העונה; תותים, פירות יער או כל פרי מעניין וצבעוני.