החומרים:
100 גרם בצל קלוף וחתוך לרבעים
1 שן שום קלופה
20 גרם שמן זית
60 גרם גזר קלוף וחתוך לקטעים
300 גרם קישואים חתוכים לקטעים
100 גרם פטריות שמפיניון חתוכות
500 גרם עגבניות חתוכות לקוביות של 2 ס"מ
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
15 עלי בזיליקום קרועים גס
1 כפית חמאה (או שמן זית)
3 כפות עלי פטרוזיליה טריים
ובנוסף:
גבינת פרמזן טחונה (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מעבירים לקערת התרמומיקס בצל ושום וקוצצים 3 שניות/ מהירות 5. מורידים מדפנות הקערה את הירקות הקצוצים בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
- מוסיפים שמן זית ומאדים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1.
- מוספים גזר וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5.
- מוספים קישואים ופטריות וקוצצים 4 שניות/ מהירות 4.
- מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים 25 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
- יוצקים את הרוטב החם מעל לפסטה חמה מבושלת, מפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת ומגישים מיד.
FEINTIP
הרוטב מתאים במיוחד לפסטה קצרה. להעשרת הרוטב הוסיפו חצי חציל חתוך לקוביות בזמן הבישול ונסו עשבי תיבול שונים שאתם אוהבים. הרוטב הקר ישמש כממרח נהדר לכריכים.