אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל, השום וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים את השמן זית ומאדים 4 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 2.
- מוסיפים את העגבניות, הסוכר, עלי תימין, מלח ופלפל ומערבבים 30 שניות/ מהירות 7.
- מבשלים 13 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 3. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומבשלים 2 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 3.
- טוחנים את הרוטב 7 שניות/ מהירות 10.
- מעבירים את הרוטב לכלי זכוכית אטום ושומרים במקרר עד לשימוש. הרוטב ישמר במקרר עד חודש ימים.