אופן ההכנה בתרמומיקס:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל, השום וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים את השמן זית ומאדים 4 דקות/ 100 מעלות/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים את הסוכר והמלח ומבשלים 1 דקה/ 100 מעלות/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים את יתרת החומרים וטוחנים 30 שניות/ מהירות 7.
- מניחים את סלסילת הבישול מעל מכסה התרמומיקס, למניעת השפרצות, ומבשלים 20 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 3. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
- שומרים את הרוטב במקרר בכלי אטום עד לשימוש.
- להכנת הפיצה, יוצקים כשתי כפות מהרוטב על פני הבצק המרודד, מניחים מעל את התוספות שבחרתם ואופים.
אופן ההכנה ללא תרמומיקס:
- מחממים את השמן בסיר רחב.
- קוצצים את הבצל, מוסיפים לסיר ומאדים כחמש דקות מעל להבה בינונית עד להזהבה קלה.
- מוסיפים לסיר את השום ומאדים כדקה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים כדקה, עד שכל הבצל עטוף בסוכר שנמס.
- מוסיפים לסיר את יתרת החומרים, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים תוך כדי ערבוב כשהסיר מכוסה חלקית במשך שעה וחצי או עד שהרוטב מצטמצם לחצי. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
- שומרים את הרוטב במקרר בכלי אטום עד לשימוש.
- להכנת הפיצה, יוצקים כשתי כפות מהרוטב על פני הבצק המרודד, מניחים מעל את התוספות שבחרתם ואופים.