אופן ההכנה:
- מתבלים את קוביות הבטטה החתוכות ומניחים בשני מגשי כלי הורומה.
- יוצקים לקערת תרמומיקס את המים, מניחים את כלי הורומה במקומו מעל למכסה ומבשלים 20 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2. מנחים את קוביות הבטטה המאודות בצד, שופכים את שארית המים ומניחים את קערת התרמומיקס במקומה.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את השום וקוצצים 3 שניות/ מהירות 7, מוסיפים את הבצל וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5. מוסיפים את השמן זית ומבשלים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס את השמנת ורבע מכמות הבטטות המאודות, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים 5 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 2. מסירים את פקק המידה השקוף וממשיכים לבשל 5 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 2.
- מניחים את מגש הורומה עם שארית קוביות הבטטה המאודות במקומו מעל למכסה לחימום חוזר וממשיכים לבשל 5 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 2.
- מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן, מסננים את הפסטה, מערבבים יחד עם הרוטב החם וקוביות הבטטה המאודות ומגישים חם.